[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυτό ήταν φινάλε! (video)
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με καλάθι του Μπατίστ στην εκπνοή να μετράει σωστά για δύο, ο Ολυμπιακός νίκησε 78-77 τον ΠΑΟ και είναι μόνος πρώτος στην Α1

Σε ένα αγώνα που εξελίχθηκε σε πραγματικό… θρίλερ στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός νίκησε 78-77 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ουσιαστικά εξασφάλισε την κορυφή της Α1 και το απόλυτο πλεονέκτημα στα play-off.

Το καλάθι του Μπατίστ στην εκπνοή του αγώνα κράτησε σε αγωνία τις δύο ομάδες και τους θεατές για το αν ήταν δίποντο ή τρίποντο (που σήμαινε παράταση).

Οι διαιτητές, ωστόσο το μέτρησαν σωστά για δύο (πατούσε γραμμή ο Μπατίστ) και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια σπουδαία νίκη.

MVP αυτού του ντέρμπι "αιωνίων" ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιώργος Πρίντεζης, αφού πέτυχε 13 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν η αποκάλυψη με 11 πόντους, ενώ 10 πέτυχε ο αρχηγός των γηπεδούχων Βασίλης Σπανούλης.

Για τον Παναθηναϊκό που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να μειώσει από το -19 στον πόντο και θα έστελνε τον αγώνα σε παράταση αν δεν πατούσε γραμμή ο Μπατίστ στο μακρινό buzzer beater που ευστόχησε, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αμερικανός με 16 πόντους. Ο Βουγιούκας σημείωσε 12 πόντους, ο Διαμαντίδης 11 και ο Περπέρογλου 10.

Έτρεξε... και ξέφυγε

Ανώτερος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο παρκέ σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο. Βασικός ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα πάνω στο Ρομέιν Σάτο, με τον Κεντροαφρικανό να μένει άποντος για 6 λεπτά, όσα τον διατήρησε στο παρκέ ο Ομπράντοβιτς. Αρχικά με πόντους του Βασίλη Σπανούλη (8π. στην 1η περίοδο) και εν συνεχεία με σκόρερ τον Πρίντεζη (7π. στο ίδιο διάστημα), ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Ο Μάντζαρης με τρίποντο διαμόρφωσε το 12-5 και ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Περπέρογλου (5π.) μείωσε σε 12-8 και 14-10.

Ο Ιβκοβιτς έκανε αλλαγές μόνο στη θέση 3, αρχικά με τον Κέσελ να παίρνει τη θέση του Μάντζαρη, εν συνεχεία ο Σλούκας αντικατέστησε το Σέρβο σμολ φόργουορντ και μετά το 16-10 που διαμόρφωσε ο Πρίντεζης, στο παρκέ επανήλθε ο Κέσελ. Στον αντίποδα, ο Ομπράντοβιτς δοκίμασε τους Καλάθη, Γιασικεβίτσιους, αντί των Περπέρογλου, Σάτο κονταίνοντας το σχήμα. Όταν Τσαρτσαρής και Βουγιούκας πέρασαν στη φροντ λάιν, ο Ολυμπιακός έτρεξε σε αιφνιδιασμούς με τον Ντόρσεϊ τελικό αποδέκτη και σκόρερ σε δύο διαδοχικές φάσεις για το 20-13 (Ο Καϊμακόγλου είχε μειώσει σε 16-13 έξω από τα 6.75). Με 2/2 βολές, ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Βασίλης Σπανούλης διαμόρφωσε το σκορ της 1ης περιόδου, 22-15.

Δύο φορές στο +17 βρέθηκε ο Ολυμπιακός στη 2η περίοδο, 35-18 και 43-26. Με όπλο πάντα την πιεστική του άμυνα και βροχή από τρίποντα, 6 στο ημίχρονο, 4 στη 2η περίοδο από Κέσελ, Άντιτς, Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζη. Διπλάσιες ασίστ, 5 κλεψίματα έναντι 2 των "πρασίνων" και 6/7 αιφνιδιασμούς είχαν οι παίκτες του Ιβκοβιτς. Ούτε σε έναν αιφνιδιασμό δεν μπόρεσαν να βγουν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη να μένει μακριά από τον καλό εαυτό του, σ' έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Αυτός ήταν πάντως που μείωσε σε 43-31 (σκορ ημιχρόνου) με τρίποντο φτάνοντας τους 6 πόντους στο α΄ μέρος, ενώ 8 είχε ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, Μάικ Μπατίστ.

Το έκαναν... θρίλερ

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με την έναρξη του β΄ μέρους και με επιμέρους σκορ 1-9, από Σάτο, Διαμαντίδη και Λόγκαν πλησίασε στους 4, 44-40. Μάντζαρης και Πρίντεζης, όμως δεν άφησαν τον αντίπαλο να προσπεράσει, αφού αποδείχτηκαν εύστοχοι έξω από τη γραμμή του τριπόντου, 53-40 (2 από τον πρώτο και 1 από τον δεύτερο), στο 25ο λεπτό. Ακολούθησαν δύο τεχνικές ποινές, μία στον Διαμαντίδη που ζητούσε φάουλ από τον Κορομηλά και μία στον πάγκο του Ολυμπιακού, όταν ο Ίβκοβιτς πήγε να ζητήσει τα ρέστα από τον Διαμαντίδη που διαμαρτυρόταν. Τελικά, με τη λήξη της 3ης περιόδου, οι γηπεδούχοι είχαν πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 15-2 από το 44-40 και ήταν για 3η φορά στο +17, 59-42... τέλος τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και στο -19, 61-42, αλλά όπως αναμενόταν έκανε αντεπίθεση: Με επιμέρους σκορ 6-21 και τρίποντα από Τσαρτσαρή, Γιασικεβίτσιους, Περπέρογλου (τα φύλαγε για το τέλος) πλησίασε 67-63. Με εναπομείναντα χρόνο 1.47, μία βολή, ένα δίποντο του Γκετσεβίτσιους και ένα τρίποντο του Πέρο Άντιτς σήκωσαν όρθιους τους φιλάθλους, 73-63.

Ο Μπατίστ μείωσε σε 73-67 με 2/2 βολές, στην επαναφορά με τον Μάντζαρη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κλέψει αλλά η μπάλα κατέληξε έξω και ο Ολυμπιακός είχε πάλι κατοχή. Ο Χάινς κέρδισε φάουλ, ευστόχησε σε μία βολή, 74-67 και ο Μπατίστ κέρδισε φάουλ από τον Άντιτς στην επόμενη φάση, 74-69, με 2/2 ακόμη βολές του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ. Πάλι άστοχος, αυτή τη φορά και στις 2 βολές, όχι όμως και ο Σλούκας από φάουλ του Σάτο, 76-69. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, 76-72 και το χρονόμετρο έδειχνε 1 λεπτό και 1 δευτερόλεπτο. Ο Σλούκας στα 38΄΄ κόπηκε σε προσπάθεια για σουτ, ο Ρομέιν Σάτο με... κρύο αίμα απάντησε με τρίποντο, 76-75.

Ο Σλούκας με 2/2 βολές, 78-75 και στην τελευταία επίθεση ο Μπατίστ σηκώθηκε από μακρινή απόσταση και ευστόχησε παγώνοντας για λίγα δευτερόλεπτα την κερκίδα... μέχρι να υποδείξουν οι διαιτητές πως ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού πατούσε γραμμή και να το μετρήσουν για δίποντο. Ο Ολυμπιακός είχε αναδειχτεί νικητής, 78-77, μετά από χιτσκοκικό φινάλε και έχοντας χάσει διαφορά 19 πόντων, στις αρχές της 4ης περιόδου.

Διαιτητές: Σχινάς, Γκόντας, Αναστόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Αντιτς 7 (2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6 (1), Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 13 (3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11 (3), Σλούκας 7

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10 (2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5 (1), Γιασικεβίτσιους 3 (1)





STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυτό ήταν φινάλε! (video)"

Leave a reply