[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εικόνες από τη ζωή μέσα στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ.
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ένα εντυπωσιακό φωτορεπορτάζ των Ν.Υ.Τ.Οι New York Times φιλοξενούν ένα συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ της Μeridith Kohut και του Randal Archibold από τις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ. Χρησιμοποιώντας ως αδιάψευστο μάρτυρα τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, μας ξεναγούν στα άδυτα των αντρικών φυλακών Izalco της πόλης Sonsonate και σε αυτά των γυναικείων φυλακών Ilopango στο San Salvador.

Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας της λατινικής Αμερικής έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του. Οι δεκαεννέα φυλακές που διαθέτει έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν οχτώ χιλιάδες τροφίμους. Σήμερα, οι έγκλειστοι ξεπερνούν τις 24 χιλιάδες και στεγάζονται στοιβαγμένοι και υπεράριθμοι, κάτω από άθλιες συνθήκες. Κρεμούν αιώρες από το ταβάνι προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα στοιχειώδες κατάλυμα ενώ η έλλειψη χώρου μετατρέπει βιβλιοθήκες, τουαλέτες και κοινόχρηστα σημεία σε αυτοσχέδια κελιά.

Οι συμμορίες του δρόμου που λυμαίνονται τη χώρα επωάζουν το αυγό του φιδιού και μέσα στις φυλακές. Βιασμοί, σφαγές και δολοφονίες προστίθενται συνεχώς σαν βακτήρια, στην κακοφορμισμένη πληγή της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα. Προοπτικές ή λύσεις δεν φαίνονται πουθενά...

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Ολόκληρο το άρθρο του Randal Archibold μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Το φωτορεπορτάζ της Μeridith Kohut μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πηγη

-----------------------------------------------------------------------------------------------

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εικόνες από τη ζωή μέσα στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ."

Leave a reply