[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι χθεσινοί υπαίτιοι …….. αυριανοί σωτήρες
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 Posted by -

Ζούμε μια πρωτοφανή κρίση και πάμε για εκλογές με πιθανή ημερομηνία την 6 Μάιου . Μια κρίση που ξεκινά ουσιαστικά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και χωρίζεται σε 3 φάσεις

Την πρώτη από την μεταπολίτευση μέχρι το 2004 και αφόρα την κακή ποιότητα της δημοκρατίας μας την κακή λειτουργία της δημοσίας διοίκησης.

Την αναξιοκρατική στελέχωση της, τα ρουσφέτια, την διαφθορά, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την ανυπαρξία θεσμών και διαφωνίας με αποκλειστική ευθύνη φυσικά των δυο κόμματων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Και όλα αυτά γιατί κάθε κόμμα θεωρούσε τον δημόσιο πλούτο λάφυρο για την εκάστοτε εκλογική του νίκη και το μοίραζε στις στρατιές των οπαδών και τον κομματικό μηχανισμό του.

Την δεύτερη που αρχίζει από το 2004 έως το 2009 έχοντας σαν κυρίαρχο πρόβλημα την τεράστια διόγκωση του δημοσίου χρέους και την ατυχή συγκυρία η Ελλάδα να έχει έναν τεμπέλη και αδιάφορο πρωθυπουργό που όχι μονό δεν εκανε τίποτα για να αλλάξει τα πράγματα αλλά την έκανε και με ελαφρά πηδηματάκια ( τρόπος του λέγειν ελαφρά ) για να διώξει από πάνω του τις δίκες του ευθύνες.

Την τρίτη από το 2009 έως σήμερα και αφόρα την διαχείριση αυτής της κρίσης. Μια κρίση που κλήθηκαν να την διαχειριστούν άνθρωποι μικροί ασήμαντοι και ανίκανοι και παγιδευμένοι στις παλαιοκομματικές τους νοοτροπίες.

Ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός να τρέχει από δω και από εκεί χωρίς φωνή χωρίς μυαλό χωρίς πυγμή και να αποδέχεται τα πάντα

Έτσι μπήκαμε στο ΔΝΤ στα μνημόνια και τις Τρόικες

Από την άλλη ένας ανόητος Αντώνης Σαμαράς να σηκώνει το λάβαρο της αντιμνημονιακής πολιτικής διαγράφει την Μπακογιάννη που ψήφισε το ΚΑΚΟ πρώτο μνημόνιο και μετά από ένα χρόνο κάνοντας τις κωλοτούμπες καλύτερα από την Κομανέτση διαγράφει άλλους 20 γιατί δεν ψηφίσαν το ΚΑΛΟ δεύτερο μνημόνιο.

Και οι διαγραμμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να τρέχουν δεξιά και αριστερά να βρουν καινούρια στέγη

Έχουμε και την αριστερά που δεν εμπλέκεται στα πιο πάνω αλλά δεν είναι άμοιρη ευθυνών στους τομείς που έχει πρόσβαση έλεγχο και εξουσία.

Έχει ευθύνες η αριστερά για την κατάσταση στην παιδεία.

Έχει ευθύνες η αριστερά για την κατάντια και την χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την δύναμη και αλαζονική συμπροφορά των εργατοπατέρων.

Και όπου της δόθηκε η ευκαιρία έβαλε και εκείνη το δαχτυλάκι της στο μέλι.

Γιατί όχι μόνο δεν έπρεπε να δεχτεί η αριστερά αλλά να καταγγείλει την επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γιατί όχι μόνο δεν έπρεπε να δεχτεί η αριστερά αλλά να καταγγείλει τα απίθανα και απίστευτα προνόμια των βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Όλοι αυτοί ζητούν την ψήφο μας για το καλό μας....

Πριν μας στείλουν στο θάλαμο 9 για το καλό μας λέω να τους στείλουμε εμείς όλους στο …..διάολο

Γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να αλλάξουμε την κοινωνία μας με ίδιο τον τρόπο και με τους ίδιους ανθρώπους που τα δημιούργησαν.


Μπουσιούτας Χρηστος

-

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι χθεσινοί υπαίτιοι …….. αυριανοί σωτήρες"

Leave a reply