[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-4


Σοβαρεύτηκε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα-σοκ από την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη και με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.
Σοβαρεύτηκε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα-σοκ από την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη και με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.
Οι πρωταθλητές της εφετινής σεζόν είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Τζιμπούρ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σκόραρε και ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Το ματς ήταν αδιάφορο και για τις δύο ομάδες κι αυτό μάλλον λειτούργησε ανασταλτικά στο α' ημίχρονο, το οποίο καταναλώθηκε σε κάποια σουτ, κυρίως από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού, και μόλις με δύο καλές ευκαιρίες.
Η πρώτη ανήκε στους γηπεδούχους και καταγράφηκε στο 27', όταν μετά από γύρισμα του Κυριάκου ο Βίλα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η δεύτερη ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στο 31', όταν ο Μιραλάς πήρε την κάθετη πάσα του Φουστέρ, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Κηπουρός «καθάρισε» τη φάση.
Το σκηνικό άλλαξε στο β' ημίχρονο, όπου οι πρωταθλητές μπήκαν πιο φορτσάτοι και γρήγορα μετέτρεψαν το ματς σε μονόλογο, κυρίως με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς. Στο 53' ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με σουτ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ και στο 64' έδωσε την ασίστ στον Τζιμπούρ, που πλάσαρε εύστοχα τον Κηπουρό. Ο Αλγερινός στο 73' έκανε το 3-0, μετά από κόρνερ του Φουστέρ και στο 75' ο νεοεισελθών Φετφατζίδης ανέβασε τον δείκτη σε 4-0.
Το ματς έκλεισε με δοκάρι του Μιραλάς στο 84'.


Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-2

Ο παντελώς αδιάφορος Παναθηναϊκός, αν και με μισή ομάδα, επιβλήθηκε του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0.
Ο παντελώς αδιάφορος Παναθηναϊκός, αν και με μισή ομάδα, επιβλήθηκε του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0.
Κάτι οι τιμωρίες, κάτι οι τραυματισμοί, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε αναγκαστεί να ταξιδέψει στην Αρκαδία χωρίς μισή ντουζίνα βασικών του ποδοσφαιριστών. Και έτσι, όμως, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έκαναν το καθήκον τους, κλείνοντας τα αυτιά στις άσχημες εξελίξεις στα διοικητικά του συλλόγου.
Ο Κλέιτον στο 58' με όμορφη ατομική ενέργεια μέσα στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων και κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ και ξεμπλόκαρε ψυχολογικά την ομάδα. Στις καθυστερήσεις ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έπαιξε έξυπνα το 1-2 με τον Χάρη Μαυρία και πλάσαρε όμορφα τον Μπαντή για το τελικό 2-0.

ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-0

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν ΑΕΚ και Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ στο μεταξύ τους 0-0, αποτέλεσμα που βολεύει μόνο τον ΠΑΟΚ, αφού νίκησε τη Δόξα και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση.
Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν ΑΕΚ και Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ στο μεταξύ τους 0-0, αποτέλεσμα που βολεύει μόνο τον ΠΑΟΚ, αφού νίκησε τη Δόξα και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση.
Οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν μπάλα και το παιχνίδι είχε ρυθμό, παρά το μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον και των δυο αντιπάλων, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στο πλεκτό.
Η Ένωση είχε τη μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι, όταν κεφαλιά του Κώστα Μανωλά στο 51ο λεπτό τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ.
Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν καλύτερα τον ρυθμό και μετά το 60' είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς. Στο 71' ο Κώστας Μήτρογλου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Παναιτωλικός-Αρης 5-1

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε και ο Παναιτωλικός έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της παραμονής, έστω κι αν κυνηγάει το μεγάλο θαύμα.
Μία αγωνιστική πριν το φινάλε και ο Παναιτωλικός έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της παραμονής, έστω κι αν κυνηγάει το μεγάλο θαύμα.
Η ομάδα του Αγρινίου συνέτριψε 5-1 τον Άρη στο Αγρίνιο και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο Super League, μετά την εντός έδρας ήττα του Εργοτέλη από τον Λεβαδειακό.
Για να σωθεί, βέβαια, η ομάδα του Αγρινίου θα πρέπει την ερχόμενη Κυριακή, τελευταία αγωνιστική (30η), να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο κι από κει και πέρα, να ηττηθεί ο Εργοτέλης στα Πηγάδια από την αδιάφορη Ξάνθη ή να λήξει το ματς ισόπαλο, αλλά και η Κέρκυρα στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη. Αν γίνουν όλα αυτά ο Παναιτωλικός θα βάλει από κάτω τον Εργοτέλη και στην ισοβαθμία με την Κέρκυρα υπερτερεί.
Ο Πασάς στο 11΄, ο Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χαριστέας στο 47΄, ο Σανκαρέ με αυτογκόλ στο 53΄ και ο Φερνάντες στο 76΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τον Άρη το «γκολ της τιμής» πέτυχε ο Γιαννιώτας στο 74΄.
Το ματς διακόπηκε λίγο πριν το τέλος, καθώς στην εξέδρα των οπαδών του Παναιτωλικού έπεσαν χημικά και μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα ο Βοσκάκης διέκοψε την αναμέτρηση για περίπου 10 λεπτά.
Οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φατί, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκόλιας είδε και αυτός το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο.

Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1


«Βολεύτηκαν» και οι δύο στη Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, αποτέλεσμα που χάρισε και στις δύο ομάδες το εισιτήριο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.
Πανιώνιος και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, αποτέλεσμα που χάρισε και στις δύο ομάδες το εισιτήριο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.
Οι γηπεδούχοι πλησίασαν δύο φορές στο γκολ με τον Αντούνες, όμως ο Πορτογάλος στάθηκε άτυχος στο 18΄, όταν το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα το πλασέ που επιχείρησε από καλή θέση απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος.
Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 25΄, με κοντινή κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από σέντρα του Βλαχοδήμου. Στο 36΄ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όμως ο Σιδεράκης απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Μαρκόφσκι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη οπισθοχώρησε και κατάφερε να κρατήσει κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Λυμπερόπουλου, όμως οι «κυανέρυθροι» βρήκαν τη λύση από «στημένη» φάση. Ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε στο 72΄ την εκτέλεση φάουλ του Αντούνες, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και μετά το κόρνερ του Πορτογάλου ο Ομο αφύλακτος από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες φάνηκαν να αρκούνται στη ισοπαλία, με την οποία διασφάλιζαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας 2-0


Προβάδισμα για ξεκινήσει τα play off πίσω από τον Παναθηναϊκό (2η θέση) απέκτησε ο ΠΑΟΚ.
Προβάδισμα για ξεκινήσει τα play off πίσω από τον Παναθηναϊκό (2η θέση) απέκτησε ο ΠΑΟΚ.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε της Δόξας Δράμας με 2-0 κι εκμεταλλεύτηκε το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο (0-0), οπότε πέρασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στην Τούμπα μετά από περίπου 3 μήνες και συγκεκριμένα από τις 21 Ιανουαρίου, όταν στο πλαίσιο της 19ης ημέρας είχε επικρατήσει 1-0 του Πανιωνίου. Ακολούθησαν 3 ήττες και μία ισοπαλία για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 12΄ με το νεαρό Παναγιωτούδη, που στις 29 αγωνιστικές μετρούσε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα κι αυτά ως αλλαγή. Στο 57΄ ο Νιμανί «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ με σουτ.



Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1


Μια στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος απέδρασε από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει μία ακόμα νίκη την ερχόμενη Κυριακή με τον Αρη για να ολοκληρώσει ένα σπουδαίο come back.
Μια στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος απέδρασε από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει μία ακόμα νίκη την ερχόμενη Κυριακή με τον Αρη για να ολοκληρώσει ένα σπουδαίο come back.
Οι Φαίακες διέλυσαν με 4-1 εντός έδρας τον ΟΦΗ και σκαρφάλωσαν στους 31 βαθμούς, δυο πάνω από τον Εργοτέλη, που γνώρισε την ήττα με 1-0 εντός έδρας από τον Λεβαδειακό. Στην ερχόμενη και τελευταία αγωνιστική οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν την Ξάνθη στα Πηγάδια.
Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Βαγγέλη Μάντζιο στο 13', όμως ένα πεντάλεπτο φωτιά της Κέρκυρας ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω κάτω.
Αρχικά στο 20' ο Ιωάννου έφερε στο ματς στα ίσια με κεφαλιά, για να έρθει ο Βέντσελ με σουτ-βολίδα στο 23' να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γραμμόζης με παρόμοιο τρόπο έδωσε ασφάλεια δυο τερμάτων στην Κέρκυρα.
Έχοντας καθαρίσει ουσιαστικά, οι Φαίακες έδωσαν χώρο στη συνέχεια στην ομάδα του Ηρακλείου, όμως οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για μπάλα.
Έτσι στις καθυστερήσεις η Κέρκυρα πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Βέντσελ να σκοράρει και πάλι και μάλιστα με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο με το πρώτο του τέρμα, αφού πλάσαρε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ με σουτ πίσω από τη σέντρα.


Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-1



Αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στη Σούπερ Λίγκα βρίσκεται ο Εργοτέλης.
Αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στη Σούπερ Λίγκα βρίσκεται ο Εργοτέλης.
Οι Κρητικοί γνώρισαν νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά με 1-0 από τον Λεβαδειακό και υποχώρησαν στην επικίνδυνη ζώνη, καθώς η Κέρκυρα επικρατούσε την ίδια ώρα του ΟΦΗ με 4-1 και την άφηνε δυο βαθμούς πίσω της.
Μετά και την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής, το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου παρέμεινε στους 29 πόντους και θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική -την ερχόμενη Κυριακή στην Ξάνθη με του Ακρίτες- ώστε σε συνδυασμό με ήττα της Κέρκυρας από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, να σωθεί.
Στην αναμέτρηση με το Λεβαδειακό το γκολ του Σουμπίνιο στο 56ο λεπτό της συνάντησης ήταν αρκετό για να κρίνει το ματς υπέρ των Βοιωτών. Ο Ναπολεόνι από τα δεξιά γύρισε τη μπάλα στον Βραζιλιάνο και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής"

Leave a reply