[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εξετάζουν μέχρι και διάσπαση της ευρωζώνης
Τρίτη 24 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι απόψεις ανάμεσα σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ουάσιγκτον και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να παρουσιάζουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε ό, τι αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της αμερικανικής κυβέρνησης ζήτησαν από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, να υπάρξει αποτελεσματικότερη διαχείριση της όλης κατάστασης, με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι έχουν γίνει κινήσεις για τη μείωση των επιτοκίων και την παροχή μακροχρόνιων δανείων προς τις τράπεζες.

Επιτακτική κρίνεται η λήψη νέων μέτρων όπως επισημαίνουν αρμόδιοι για τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας τη στιγμή που κορυφώνεται η ανησυχία στις αγορές εν όψει μάλιστα και των «νέων δεδομένων» για την Ισπανία.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ενίσχυση του ΔΝΤ ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για να ξεπεραστεί η κρίση. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για τη δεύτερη ανανέωση των αποθεματικών του ΔΝΤ μέσα σε έξι χρόνια.

Αναλύσεις αναφέρονται και σε «ενίσχυση της πιθανότητας» για διάλυση της Ευρωζώνης, κάτι που σημειώνει και στην τελευταία έκθεσή του και το ΔΝΤ, το οποίο κάνει λόγο για ενδεχόμενο διάσπασής της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η Πορτογαλία θα χρεοκοπήσει και το ευρώ δεν θα είναι βιώσιμο στην επόμενη πενταετία.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εξετάζουν μέχρι και διάσπαση της ευρωζώνης"

Leave a reply