[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέο χαράτσι μετά τις εκλογές... υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 Posted by -

Υπέρ... συντάξεων θα πάει το νέο χαράτσι που αναμένεται να επιβληθεί σε όλους, μετά τις εκλογές, καθώς το πλαίσιο που έχει τεθεί από τους δανειστές είναι ασφυκτικό, οι στόχοι συγκεκριμένοι και πρέπει άμεσα να καλυφθεί η ζημιά στα Ταμεία που προκαλείται από τη μείωση των εισφορών και την αύξηση της ανεργίας.

Η πρώτη «καυτή πατάτα» για τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, μαζί με το θέμα της μείωσης των δαπανών είναι το θέμα της μείωσης των συντάξεων, για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οπως άφησε να εννοηθεί ο αρμόδιος υπουργός, τα έσοδα των Ταμείων θα πρέπει να τονωθούν μέσω της φορολόγησης, προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά από τη μείωση των εισφορών και την αύξηση της ανεργίας που έφερε τα Ταμεία ένα βήμα πριν το κραχ.

Στις εισφορές, δηλαδή, των εργαζομένων, θα προστεθούν τα έσοδα που θα προκύψουν μέσω του ειδικού φόρου που θα σχεδιασθεί άμεσα.

Το διάστημα μετά τις εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς όλα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα και μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν περικοπεί δαπάνες ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Αν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί και νέες μειώσεις στους μισθούς θα επιβληθούν και ο νέος φόρος για τη στήριξη των Ταμείων θα έλθει...


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέο χαράτσι μετά τις εκλογές... υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων"

Leave a reply