[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 Posted by -

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη κοντά στην βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τον Ινδικό Ωκεανό.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:38 μμ (τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 435 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσας της επαρχίας Άτσεχ της Σουμάτρας.

Λίγη ώρα μετά σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Άτσεχ.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για καταστροφές από τον σεισμό ή για άνοδο της στάθμης του νερού.

Οι αρμόδιες ινδονησιακές Αρχές απέστειλαν ομάδα διασωστών στην Άτσεχ.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη (Πουκέτ και Πανγκνά), την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϊχέλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.



Η Υπηρεσίας Γεωφυσικής της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι στους μετασεισμούς που σημειώθηκαν στην επαρχία Άτσεχ περιελήφθη μία δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ακόμη μία 8,1 της κλίμακας Ρίχτερ στη Σουμάτρα, και παρέτεινε την προειδοποίηση για τσουνάμι κατά δύο ώρες.

Το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ο πρώτος σεισμός των 8,7 βαθμών είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters το νερό της θάλασσας κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού έχει υποχωρήσει περίπου 10 μέτρα.

Σύμφωνα με τους γερμανούς ειδικούς που βοήθησαν στην εγκατάσταση του συστήματος προειδοποίησης τσουνάμι στην Ινδονησία δήλωσε ότι ο σημερινός σεισμός ήταν οριζόντιος και όχι κάθετος, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να προκληθεί τσουνάμι.


-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία"

Leave a reply