[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πούτιν: Η Ρωσία βοηθά το ΝΑΤΟ για να μην πολεμήσει η ίδια στο Αφγανιστάν
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 Posted by -

Ο πρωθυπουργός και εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπερασπίστηκε σήμερα ενώπιον των βουλευτών την υποστήριξη που προσφέρει η χώρα του στο ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις του Συμφώνου στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν τα ρωσικά στρατεύματα εκείνα που θα καλούνταν να πολεμήσουν.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια για την δημιουργία ενός διαμετακομιστικού σταθμού για τις πτήσεις του ΝΑΤΟ στο Ουλιάνοφσκ, στην κεντρική Ρωσία, ο Πούτιν υποστήριξε πως η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται «στα συμφέροντα της Ρωσίας».

«Κατανοούμε όλοι αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν, έτσι δεν είναι. Επιθυμούμε όλοι η κατάσταση αυτή να βρίσκεται υπό έλεγχο», διεμήνυσε ο Πούτιν.

«Δεν θα θέλαμε οι στρατιώτες μας να πολεμούσαν στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν», χώρα που συνδέεται με τη Ρωσία στα πλαίσια της συνθήκης της Κοινότητας Ανεξαρτήτων Κρατών (CEI). «Θα πρέπει να είμαστε πραγματιστές για να αποφασίζουμε ό,τι είναι προσφορότερο για εμάς », διεμήνυσε ο Πούτιν.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος τόνισε πως το κέντρο στο Ουλιάνοφσκ δεν θα είναι «επ’ ουδενί μία βάση του ΝΑΤΟ». «Δε θα συμβαίνει το παραμικρό που θα είναι επιζήμιο στα συμφέροντά μας», κατέληξε ο Πούτιν.

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως εξετάζει το αίτημα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο Βαστότσνι, κοντά στο Ουλιάνοφσκ (900 χλμ. ανατολικά της Μόσχας) ως ενδιάμεσο σταθμό για την προμήθεια μη στρατιωτικού υλικού από και προς το Αφγανιστάν. Το ενδεχόμενο παραχώρησης της χρήσης του αεροδρομίου δεν αντιμετωπίζεται θετικά από τους εθνικιστές και τους κομμουνιστές στη Ρωσία.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πούτιν: Η Ρωσία βοηθά το ΝΑΤΟ για να μην πολεμήσει η ίδια στο Αφγανιστάν"

Leave a reply