[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Ρόμνεϊ κοιτάει κατάματα τον Ομπάμα
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 Posted by -

Ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ρικ Σαντόρουμ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκαταλείπει την κούρσα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Μιτ Ρόμνεϊ , ο οποίος θα αναμετρηθεί, εκτός απροόπτου, με τον Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο.

"Αυτή η εκστρατεία για τις προεδρικές τελείωσε για μένα", ανακοίνωσε ο Σαντόρουμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, το προπύργιό του, όπου οι προκριματικές ψηφοφορίες είναι προγραμματισμένες για τις 24 Απριλίου.

Επειτα από τρεις μήνες "αδελφοκτόνων" αντιπαραθέσεων, ο Ρόμνεϊ χαιρέτισε στο πρόσωπο του πρώην πολιτικού του αντιπάλου "μία σημαντική φωνή για το κόμμα και τη χώρα".

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα ανακοίνωσε αμέσως ότι ο Σαντόρουμ υπέκυψε σε μία "χιονοστιβάδα" επιθέσεων του Ρόμνεϊ. Ο επικεφαλής της εκστρατείας Τζιμ Μεσίνα δήλωσε ότι "δεν είναι περίεργο που ο Ρόμνεϊ κατόρθωσε τελικά να καταβάλει τους αντιπάλους του με μία χιονοστιβάδα αρνητικής διαφήμισης".

Κατά τη διάρκεια των προσεχών προκριματικών ψηφοφοριών, πολιτεία προς πολιτεία, ο Ρόμνεϊ αναμένεται να αυξήσει το ήδη σημαντικό του προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρον Πολ.

Πριν από την αποχώρηση του Σαντόρουμ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είχε εξασφαλίσει 656 από τους 1.144 που είναι απαραίτητοι για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Ρικ Σαντόρουμ είχε εξασφαλίσει 272 , το Γκίνγκριτς 140 και ο Πολ 67.

Κατά συνέπεια, ο Ρόμνεϊ έχει με το μέρος του όλες τις πιθανότητες για να χρισθεί υποψήφιος κατά τη συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο στην Τάμπα της Φλόριντα. Ωστόσο, παρά τις απογοητευτικές τους επιδόσεις, οι δύο άλλοι υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα παραμένουν στην κούρσα.

Ο 53χρονος Σαντόρουμ, πιστός καθολικός και πατέρας επτά παιδιών, επρόκειτο να επαναλάβει την Τετάρτη την προεκλογική του εκστρατεία έπειτα από μία σύντομη διακοπή εξαιτίας της εισόδου της 3χρονης κόρης του στο νοσοκομείο. Ωστόσο , τελικά ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί έπειτα από "συζήτηση με την οιικογένειά του γύρω από το τραπέζι της κουζίνας".

"Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους Αμερικανούς που κινητοποιήθηκαν και μάς έδωσαν φτερά για να επιτύχουμε κάτι που κανείς πολιτικός αναλυτής δεν είχε προβλέψει", είπε ο Σαντόρουμ, χωρίς να διευκρινίσει εάν θα υποστηρίξει άλλον υποψήφιο και πάντως δεν αναφέρθηκε στον Ρόμνεϊ.

Ωστόσο, η εκπρόσωπός του Αλικα Στιούαρτ δήλωσε στο CNN ότι οι δύο άνδρες "διακατέχονται από μεγάλο, αμοιβαίο σεβασμό" παρά τις "σημαντικές πολιτικές τους διαφωνίες".-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Ρόμνεϊ κοιτάει κατάματα τον Ομπάμα"

Leave a reply