[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στα όρια χρεοκοπίας η ΔΕΗ
Κυριακή 15 Απριλίου 2012 Posted by -

Ύστατες ενέργειες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ΔΕΗ καταβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο αναμένεται παρακρατήσει 200 εκατ. Ευρώ από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που πηγαίνουν στο Δημόσιο, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

Η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει πως το έλλειμμα της είναι μη διαχειρίσιμο, γι’αυτό και το υπουργείο αναμένεται να ζητήσει επιπλέον 300 με 400 εκατ. Ευρώ απ΄το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ανεξόφλητες οφειλές το πρώτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ, εκτοξεύοντας το συνολικό ποσό από τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στα 1,160 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαρτίου.


Tο μεγαλύτερο μέρος μάλιστα προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση. Από 440 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών έφτασαν τα 760 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαρτίου.

Πηγές της εταιρείας συνδέουν την εκτίναξη των ανεξόφλητων λογαριασμών με το Ειδικό Τέλος και τις κυβερνητικές αποφάσεις για μετάθεση της ημερομηνίας αποπληρωμής από τις 80 ημέρες αρχικά στις 120 ημέρες.-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στα όρια χρεοκοπίας η ΔΕΗ"

Leave a reply