[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αγωνία στην Ευρώπη για την ισπανική οικονομία
Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν ήπια ανοδικά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τη μεγάλη πτώση της Μεγάλης Παρασκευής, στην οποία τερματίστηκε το χειρότερο πτωτικό σερί που έχει καταγραφεί εντός του έτους.

Τα κέρδη είναι της τάξης του 0,6% στα βασικότερα χρηματιστήρια, ωστόσο την ίδια ώρα είναι διάχυτη η αγωνία για την επόμενη μέρα της2 ισπανικής οικονομίας, με φόντο και την αυριανή δημοπρασία εντόκων ομολόγων.

Τα spreads σήμερα για τα ισπανικά δεκαετή ομόλογα έχουν ενισχυθεί κατά δεκαπέντε μονάδες βάσης, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού για την ισπανική οικονομία πάνω από το 6%. Ανάλογα, πιέσεις εκδηλώνονται και στα ιταλικά ομόλογα, με το κόστος δανεισμού στα δεκαετή να διαμορφώνεται πάνω από το 5,5% σήμερα.

Αν και το μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης στην Ευρωζώνη έχει πλέον ξεπεραστεί (διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=190468 σχετικά), το ευρώ υποχωρεί και σήμερα στις χρηματαγορές.

Μάλιστα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε νωρίτερα κάτω και από τα 1,30 δολάρια για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αγωνία στην Ευρώπη για την ισπανική οικονομία"

Leave a reply