[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Με φόρους και αυξήσεις η κυβέρνηση πτώχευσε τους Έλληνες
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αυξήσεις μέχρι και 20% σημείωσαν την τελευταία διετία οι τιμές σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που αγοράζουν τα νοικοκυριά. Eτσι, σε συνδυασμό με τις μειώσεις των μισθών η αγοραστική δύναμη έχει υποχωρήσει δραματικά.

Oπως προκύπτει από την επεξεργασία των δεικτών τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ανά κατηγορία και κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2010-2012 η μεγαλύτερη μέση αύξηση 20,5% είναι στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και προϊόντων καπνού. Οφείλεται στην επιβολή των φόρων.

Οι οικογένειες επιβαρύνθηκαν σημαντικά και με τις μεγάλες ανατιμήσεις στον κλάδο της στέγασης. Εκεί υπολογίζονται οι μεταβολές της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης μαζί με την εκτίναξη των τιμών διύλισης έχει φέρει μία μέση ανατίμηση της τάξης του 17,6%. Επίσης στην κατηγορία αυτή μετριέται και η μεταβολή των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι μεταφορές ανέβηκαν 13% σε μέσα επίπεδα. Ο λόγος είναι η άνοδος της τιμής της βενζίνης. Μάλιστα τα νοικοκυριά έχουν προχωρήσει σε μείωση των μετακινήσεων.

Ο κλάδος της διατροφής και των μη αλκοολούχων ποτών κατέγραψε μέση αύξηση 5% στη διετία. Οι ανατιμήσεις των τροφίμων παραμένουν στην... ημερήσια διάταξη. Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεγάλες περικοπές, αφού αυτές οι δαπάνες θεωρούνται ανελαστικές.

Αυξήσεις της τάξης του 4,7% σημειώθηκαν και στην κατηγορία των ξενοδοχείων - καφέ - εστιατορίων λόγω της μεταβολής του ΦΠΑ.



Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Με φόρους και αυξήσεις η κυβέρνηση πτώχευσε τους Έλληνες"

Leave a reply