[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε
Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Posted by -

Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού από τον πάγκο της ομάδαςΉταν ένας αποχαιρετισμός όπως άρμοζε στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Συγκινημένοι ο πρόεδρος και ο «Τσινγκούρι» ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ότι η συνεργασία τους δεν θα συνεχιστεί.

Οι λόγοι γνωστοί. Το προσωπικό θέμα του Βαλβέρδε αποτέλεσε τροχοπέδη ώστε να παραμείνει και του χρόνου στο λιμάνι.

Όπως αποκαλύφθηκε, αυτή η συμφωνία είχε επέλθει από πέρσι τον Μάιο, ότι ο Ερνέστο θα έμενε για μόλις μία χρονιά στον Ολυμπιακό.

Τα λόγια περιττεύουν.

Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι δύο άνδρες:

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος, κάνοντας τη σχετική πλάκα:
«Είχαμε μία ημίωρη κουβέντα με τον Ερνέστο. Συμφωνήσαμε για τα επόμενα δύο χρόνια να είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό. Θα έρθει ο κ. Βρέντζος να μας πει τα υπόλοιπα».

Μετά όμως σοβάρεψε η κουβέντα και ο Βαλβέρδε έβγαλε από μέσα του όλα αυτά που ήθελε να πει τόσο καιρό.

Εδώ και ένα χρόνο για την ακρίβεια.

«Δεν θέλω να επεκταθώ πάρα πολύ. Ούτε να γίνω συναισθηματικός. Σήμερα είναι μία μέρα αρκετά δύσκολη για εμένα. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι ότι θέλω να ανακοινώσω ότι την επόμενη χρονιά δεν θα είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Θέλω λίγο να σας εξηγήσω για το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Πέρσι όταν ανανεώσαμε άλλη μία χρονιά τη συνεργασία, είχα πει από τότε στον πρόεδρο ότι θα βρίσκομαι για τελευταία χρονιά στον Ολυμπιακό. Είχαμε όμως τη συμφωνία να μην πούμε τίποτα, γιατί ο πρόεδρος πίστευε ότι μπορεί να με έπειθε να αλλάξω γνώμη. Θέλαμε να δώσουμε και μία σταθερότητα στην ομάδα. Αυτή ήταν η συμφωνία. Να μην ανακοινώσουμε κάτι. Αυτό το λέω περισσότερο για να δείτε όλοι τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή αυτά τα δύο χρόνια συνεργασίας. Επίσης για να αποφύγω όλα αυτά που έχουν ειπωθεί, αυτά που λέγονται για συμφωνία με άλλες ομάδες που υποτίθεται ότι έχω κάνει, αυτό το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Θέλω να τονίσω ότι ο πρόεδρος μου έχει προτείνει να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για δύο-τρία τέσσερα, πέντε χρόνια ειδικά μετά από δύσκολες στιγμές για την ομάδα. Για παράδειγμα μετά την ισοπαλία με την Δράμα ή μετά την ήττα από την Ξάνθη όταν μείναμε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ως απόδειξη εμπιστοσύνης που υπήρχε από τον πρόεδρο προς το πρόσωπό μου».

«Ηταν κάτι το οποίο με ευχαριστούσε, αλλά πάντοτε του έλεγα ότι η απόφασή μου ήταν σταθερή. Περιμέναμε να το ανακοινώσουμε τη στιγμή που η ομάδα θα είχε εκπληρώσει όλους τους στόχους της. Το να πάρει το πρωτάθλημα και να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Υπάρχουν διάφορα λόγοι που έφτασα σε αυτή την απόφαση. Ο κυριότερος είναι προσωπικός που επηρεάζει μόνο εμένα. Είναι πράγματα που αφορούν την προσωπική ζωή του κάθενός και δεν είναι πράγματα που μπορούν να συζητηθούν σε μία συνέντευξη Τύπου.

Το άλλο είναι ότι έχω συμπληρώσει τρία χρόνια με τον Ολυμπιακό, μία ομάδα που είναι πολύ απαιτητική. Εχω κάνει έναν κύκλο σε μία ομάδα, η οποία πάντοτε απαιτούσε τη νίκη και αυτό είναι κουραστικό για κάποιον. Στο ποδόσφαιρο τρία χρόνια είναι πολλά. Και στη ζωή επίσης. Θέλω να σας πω ότι το 2008 όταν υπέγραψα για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, δεν είχα ιδέα που ερχόμουν. Δεν ήξερα τίποτα για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Και εξεπλάγην με αυτά που είδα. Πάντα αναρωτιόμουν αν έκανα σωστά ή πήρα λάθος απόφαση. Στην αρχή δεν ήξερα την απάντηση».

«Τώρα ξέρω ότι η απόφασή μου ήταν επιτυχημένη και για αυτό σας το δηλώνω, θέλω να το ξέρετε. Θέλω να κάνω τέσσερις ευχαριστίες. Η πρώτη προς τον πρόεδρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στον κ. Μαρινάκη. Υπό δύο οπτικές γωνίες. Η πρώτη είναι επαγγελματική ως μία καλή συνεργασία ως ένας πρόεδρος που έδειχνε σεβασμό στον προπονητή. Αλλά και από προσωπική οπτική γωνία, γιατί η σχέση μας χαρακτηριζόταν πάντα από εμπιστοσύνη ακόμα και μετά από πολύ δύσκολες στιγμές».

«Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους βοηθούς μου, το τεχνικό προσωπικό και όλους όσους δουλεύουν για τον σύλλογο είτε εδώ, είτε στο Ρέντη. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πάντα πίστευα ότι όταν οι συνθήκες εργασίας είναι καλές, παίζει σημαντικό ρόλο γιατί έτσι αποδίδει μία ομάδα καλύτερα, όταν οι συνθήκες είναι απαιτητικές. Οπότε όλοι είναι υπεύθυνοι για όλες τις επιτυχίες που είχαμε σε αυτά τα τρία χρόνια, όσο και εγώ. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για τη συνεχή στήριξή τους κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων».

«Επρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που συνήθιζε να χάνει το πρώτο παιχνίδι και να τους φέρνει σε δύσκολη θέση, γιατί μου πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές. Κάθε ματς ήταν αξέχαστο, όσο στο Καραϊσκάκη, στο Λονδίνο, στο Ντόρτμουντ, στη Μασσαλία. Όπου και αν ήταν μου πρόσφεραν μαγικές στιγμές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που δεν είναι φιλοι του Ολυμπιακού που έδειξαν τον δικό τους σεβασμό προς το πρόσωπό μου».

«Τελειώνοντας θέλω να πω ότι όσο ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού, προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο από την πρώτη εώς την τελευταία μέρα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι πρόσφερα πολλά στον Ολυμπιακό και σας ευχαριστώ για αυτό. Εσείς όμως κάνατε πολλά περισσότερα και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανώς συγκινημένος είπε:

«Για μένα ο Ερνέστο είναι πάνω απ' όλα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα κεφάλαιο που δεν κλείνει σήμερα. Όταν πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια να πάμε τον Ολυμπιακό όσο το δυνατόν ψηλότερα, η ομάδα ήταν στην 5η θέση και εκτός Ευρώπης».

«Με βασικότατο συντελεστή στην προσπάθειά μας τον Ερνέστο, κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε κατά κοινή ομολογία ωραίο ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η ομάδα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα ως οικογένεια. Ο Ερνέστο με τη συνολική του παρουσία στην Ελλάδα αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ελπίζω ταυτόχρονα ότι θα είναι καλός πρεσβευτής για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό όπου βρεθεί».

«Η συμφωνία μας από την αρχή ήταν για δύο χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα, πέρα από τη συνεργασία, γίναμε και πολύ καλοί φίλοι. Και ως φίλος και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, σέβομαι απόλυτα την απόφασή του. Μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με μπάτζετ, με χρήματα ή με συμβόλαια. Ούτε έχει να κάνει με τυχόν συμφωνία του ή με επαφές του με άλλες ομάδες».

«Είναι μία απόφαση που την παίρνει για προσωπικούς λόγους και την σεβόμαστε όλοι στον Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι ο αποχαιρετισμός σε επίσημο παιχνίδι, θα γίνει με ταυτόχρονη κατάκτηση του Κυπέλλου, αφού όλοι στον Ολυμπιακό θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με την κατάκτηση του νταμπλ. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί του και όπως είπα και προηγουμένως, η πόρτα είναι ανοικτή».

«Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές του και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί είναι πολλές, για την επιλογή του επόμενου προπονητή. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα μιλήσουμε για προπονητή του Ολυμπιακού από αρχές Ιουνίου. Αυτό το λέω σε όλους σας, εξαιτίας όλων αυτών που γράφονται κάθε μέρα».

«Δεν ισχύουν αυτά που γράφονται. Θα μιλήσουμε για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού αρχές Ιουνίου. Όσον αφορά στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, επειδή βλέπω ότι κάποιοι ανησυχούν, θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει η ομάδα καλύτερη».

«Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο που βαδίζαμε αυτά τα δύο χρόνια και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε πιο ψηλά. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα σε μία συνέντευξη Τύπου που θα κάνουμε στις αρχές Μαϊου και θα μιλήσουμε εφ' όλης της ύλης».

«Σήμερα είναι η μέρα του Ερνέστο και θέλουμε να επικεντρωθούμε σε εκείνον. Εκ μέρους όλης της οικογένειας του Ολυμπιακού, τον ευχαριστούμε για τις χρυσές σελίδες που έγραψε στην ιστορία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας, του Ολυμπιακού μας».-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε"

Leave a reply