[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οριστική απόσυρση από το Αφγανιστάν συζητά το ΝΑΤΟ
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ένα μήνα πριν την έναρξη της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο Σικάγο των ΗΠΑ, υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν την πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν.

Η διήμερη συνάντησή τους αναμένεται να αφιερωθεί, αποκλειστικά, στο φλέγον αυτό ζήτημα. Η συνεχής πίεση που δέχονται τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα από τις επιθέσεις των Ταλιμπάν, το καθιστά σημαντικότατο και το τοποθετεί στην κορυφή της ατζέντας τους.

Η πρώτη σύμφωνη γνώμη όλων, σχετικά με την απόσυρση, ήρθε το Νοέμβριο του 2010. Όμως, ενάμιση χρόνο μετά και αφού είχε «κλείσει» το 2014 ως έτος οριστικής αποχώρησης, τα φαινόμενα βίας πιέζουν τους αρμοδίους.

Επίσης, σημαντικό θέμα είναι και το πώς ακριβώς θα οργανωθεί η απόσυρση των 130.000 ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών, κάτι το οποίο θα συζητηθεί εκτενέστερα τον ερχόμενο Μάιο, στη Σύνοδο, έγραψε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Η Oana Lungescu, εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας δήλωσε την περασμένη Δευτέρα: «Είναι ξεκάθαρο πως αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σχετικές με την ασφάλεια».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οριστική απόσυρση από το Αφγανιστάν συζητά το ΝΑΤΟ"

Leave a reply