[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μειώσεις σε συντάξεις και αλλαγές στην ασφάλιση ΟΓΑ
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Eν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τη μείωση ή μη των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επικουρικές άνω των 200 ευρώ από φορείς ΝΠΔΔ, διαπιστώνουν ότι υπόκεινται ήδη σε νέες μειώσεις.

Ειδικότερα, από 10% έως 20% κυμαίνεται η μείωση των επικουρικών συντάξεων για ποσά άνω των 200 ευρώ από φορείς ΝΠΔΔ, ενώ σε μειώσεις συντάξεων θα προσανατολιστούν λίαν συντόμως και φορείς που λειτουργούν με τη μορφή των ΝΠΙΔ. Μειωμένες συντάξεις κατά 7% θα λάβουν οι 71.538 δικαιούχοι του ΝΑΤ, ενώ μείον 12% θα είναι και οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν ακαθάριστα μηνιαία ποσά άνω των 1.300 ευρώ.

Οι περικοπές προβλέπονται στο νέο Mνημόνιο και θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Η παρακράτησή τους θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές του ΕΚΑΣ και της επιπλέον εισφοράς. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το ποσό της σύνταξης, μετά τη μείωση, δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης θα θεωρηθεί το άθροισμα των συντάξεων. Η μείωση θα γίνεται από τον φορέα που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

Ταυτοχρόνως αλλάζει ο τρόπος ασφάλισης, ενδεχομένως και το ποσό της αμοιβής που λαμβάνουν όσοι εργάτες γης (Ελληνες ή αλλοδαποί) ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Με επιστολή της προς όλους του ανταποκριτές του ΟΓΑ, η διοίκηση του Ταμείου υπενθυμίζει ότι οι εργάτες γης αμείβονται στο εξής υποχρεωτικά μόνο με εργόσημο, ενώ ο χρόνος ασφάλισης της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων θα υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με εργόσημο


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μειώσεις σε συντάξεις και αλλαγές στην ασφάλιση ΟΓΑ"

Leave a reply