[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Υποσχέσεις για την... ευτυχία των επόμενων γενεών από τους πολιτικούς αρχηγούς
Κυριακή 29 Απριλίου 2012 Posted by -

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία ανά την Ελλάδα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στην Κομοτηνή, απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης όλων των πολιτών για στήριξη στο κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μάιου .

«Την Κυριακή των εκλογών κρίνεται το μέλλον πολλών γενεών», επισήμανε, χαρακτηριστικά απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης των πολιτών για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι «θα σεβαστούμε και θα προστατεύσουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι «έχουμε διανύσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής».

«Τώρα μπορούμε να αδράξουμε πραγματικά αυτή την ευκαιρία. Μπορούμε να δώσουμε ξανά ελπίδα στα παιδιά μας, μπορούμε να πείσουμε, όχι απλά και μόνο τους δύσπιστους, αλλά πρωτίστως τους εαυτούς μας, ότι ναι, έχουμε και τη δύναμη και τον εθνικό πλούτο και τους ανθρώπους που μπορούν να ξανακάνουν την Ελλάδα ανταγωνιστική, ισότιμη, ασφαλή, αξιοπρεπή, υπερήφανη. Ναι, οι Έλληνες είναι υπερήφανοι, δεν αντέχουν την ταπείνωση και τη μιζέρια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης για να θωρακιστεί η Ελλάδα και να γίνει ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι δεν επιβληθούν νέα μέτρα, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θα δοθεί έμφαση κυρίως στις διαρθρωτικές αλλαγές για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στους νέους υπογραμμίζοντας ότι «Έχουμε διασφαλίσει 400 εκατ. για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, για τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την κατάρτιση κι αυτό ήταν βασικό αντικείμενο της επιστολής μου στον κ. Μπαρόζο».

Παράλληλα επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά, για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους φίλους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «να πάρουν την υπόθεση των εκλογών στα χέρια τους» και «να διαδώσουν τις ιδέες του κινήματος πόρτα - πόρτα», ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Αναφερόμενος, δε, στη «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τους πολίτες να μην μπλέκουν «όσους αγαπάνε την πατρίδα με όσους πουλάνε κούφιο πατριωτισμό. Οι νεοναζί κρύβουν τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους».

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ είναι η παράταξη που θέλει να αλλάξει τα πάντα προσθέτοντας ότι (η ΝΔ) έχει καταθέσει σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και για την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, ενώ, επανέλαβε ότι με τις προτάσεις του για την λαθρομετανάστευση και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας βάζει τέλος στην «ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς».

Απευθυνόμενος στο αγροτικό ακροατήριο της Θεσσαλίας δεσμεύτηκε πως ότι «ρευστότητα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες». Ειδικότερα για τον θεσσαλικό κάμπο είπε ότι «δεν πρέπει ο μεγαλύτερος κάμπος της χώρας να ερημοποιηθεί και υποσχέθηκε έργα για την άρδευση όμως σύνδεση του Αχελώου με τον Πηνειό».

Ακολούθως, επανέλαβε πως είναι «ξεκάθαρη απόφαση της ΝΔ ότι θα ελέγξουμε το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 όπως επίσης είναι ξεκάθαρη απόφαση, η Εξεταστική Επιτροπή για το γιατί και πως μπήκαμε στο Μνημόνιο». Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο, και ότι από τις 7 Μαΐου ξεκινά η παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας και η αξιοποίηση του πλούτου της. «Εμείς πιστεύουμε στην χώρα και στους ανθρώπους της, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη, επενδύσεις, αλλαγή σελίδας έρχονται με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει η ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα, δήλωσε πως «Οι τρεις πρωθυπουργοί που διέλυσαν τη χώρα είναι ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου» τόνισε πως οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν «μια σοβαρή αυτοκριτική» και να έχουν στο εξής «περισσότερη συστολή».

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ναζιστικό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι οι εκφράσεις «Πατριωτικό Μέτωπο» περί αυτής «προσβάλουν τη Δημοκρατία», ενώ για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε πως «πατριωτισμός και αλισβερίσι με τον Τσίπρα είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά» και δη «με πρωθυπουργό την Παπαρήγα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «τεράστιο πρόβλημα» τους παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε πως «με τον μετανάστη η Ελλάδα ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι, γιατί είναι δυο εκατομμύρια... και βγάζουν από τη χώρα μας στις χώρες τους 12 δισεκατομμύρια».

Τόνισε την ανάγκη μιας ευρύτερης αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη και επανέλαβε την πρότασή του για ισοτιμία δολαρίου-ευρώ, 1:1, για μια δεκαετία, «για να σταματήσουν τα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης και των αγορών».

Ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «συνεπή και σοβαρή» τη στάση του κόμματός του και είπε πως ο ίδιος ό,τι έκανε, το έκανε για την πατρίδα. «Κάποιοι άλλοι έβαζαν το κόμμα μπροστά και τα ποσοστά, έναντι της πατρίδας» υπογράμμισε.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Υποσχέσεις για την... ευτυχία των επόμενων γενεών από τους πολιτικούς αρχηγούς"

Leave a reply