[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
H Citigroup προβλέπει ύφεση 6,5% για την Ελλάδα το 2012
Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Kαθόλου καλά δεν είναι τα νέα για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με έκθεση της Citigroup, η οποία εκτιμά πως το 2012 θα καταγράψει ύφεση 6,5%.

Σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και φέρει τον τίτλο «Ηellenic Big Picture» (Η μεγάλη εικόνα της Ελλάδος) εκτιμάται ότι τα κύρια στοιχεία του σχεδίου θα περιλαμβάνουν το haircut 75% του PSI, τα stress tests της BlackRock, και μέχρι 48 δισ. ευρώ κεφαλαιακής ενίσχυσης από το EFSF και την ελληνική κυβέρνηση με κοινές μετοχές με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου.

«Κάποιες τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν μη βιώσιμες και θα χρειαστεί να κρατικοποιηθούν», σημειώνεται στην έκθεση.

Για την τραπεζική πίστη η τράπεζα αναφέρει πως δάνεια και καταθέσεις συνεχίζουν να μειώνονται, με τις καταθέσεις να υποχωρούν κατά 10 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και τα δάνεια να καταγράφουν πτώση 4 δισ. ευρώ.

«Οι ελληνικές εκλογές είναι ένδειξη για τη σταθερότητα του ευρώ»

Για τις εκλογές οι αναλυτές της Citigroup σημειώνουν πως φέρνουν τη Ελλάδα στο επίκεντρο των αγορών καθώς αποτελούν ένδειξη για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να εισέλθουν 9 κόμματα στη Βουλή, με τη Citigroup να σημειώνει πως αυτό να υποδηλώνει πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να στηριχθεί από ένα μη «συμβατικό» (μνημονιακό) κόμμα, κάτι που θα περιορίσει η σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού και την ικανότητά του να εφαρμόσει αντιδημοφιλή μέτρα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "H Citigroup προβλέπει ύφεση 6,5% για την Ελλάδα το 2012"

Leave a reply