[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Μνημόνιο σπρώχνει τους Ιρλανδούς πίσω στον... IRA
Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ερευνα για τους Irish Times που πραγματοποίησε η Ipsos MRBI καταγράφει ενίσχυση του πολιτικού σκέλους του IRA έναντι των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ενόψει και του δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 31 Μαΐου. Παράλληλα, το Φάιν Γκέιλ και οι Εργατικοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του Εντα Κένι έχουν υποστεί μεγάλη φθορά στα ποσοστά τους.

Το Μνημόνιο σπρώχνει τους Ιρλανδούς πίσω στον... IRA

Αναλυτικά, στην τελική εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, εκτιμάται ότι θα έπαιρναν:

  • Φάιν Γκέιλ 25% (-4% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο)
  • Σιν Φέιν 15% (+2%)
  • Φιάνα Φέιλ 11% (-1%)
  • Εργατικοί 10% (-5%)
  • Πράσινοι 1% (αμετάβλητοι)
  • Ανεξάρτητοι 13% (+2%)
  • Αναποφάσιστοι 25% (+6%)

Η ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης του Εντα Κένι έκανε βουτιά δεκατεσσάρων μονάδων στο 23%, σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Τα ποσοστά αποδοχής του πρωθυπουργού υποχώρησαν κατά 10% στο 42% και του επικεφαλής των Εργατικών Ιμον Γκίλμορ κατά 14% στο 27%.

Η εκπρόσωπος του Σιν Φέιν, που βλέπει την προσπάθειά του να καθιερωθεί ως το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης, κράτησε χαμηλούς τόνους: Υπάρχει μεγάλη απόσταση από εδώ μέχρι μία εκλογική αναμέτρηση και αυτές οι δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι αναξιόπιστες ... Σε κάθε περίπτωση, είναι ικανοποιητικό να βλέπει κανείς το κόμμα να έχει καλές επιδόσεις.

Οπως είπε, η καθίζηση των Εργατικών οφείλεται στην κυβερνητική συνεργασία και άρα την υιοθέτηση των πολιτικών του συντηρητικού Φάιν Γκέιλ, ενώ το Φιάνα Φέιλ που στήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση Κόουεν βρίσκεται πλέον πολύ χαμηλότερα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το Μνημόνιο σπρώχνει τους Ιρλανδούς πίσω στον... IRA"

Leave a reply