[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βουτιά 6% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Πτώση άνω του 6% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος κινείται κάτω από τις 650 μονάδες, άμεσα επηρεασμένως από την πολιτική αβεβαιότητα που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής. απώμειες καταγράφονται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ «κόκκινο» χτύπησαν οι ασιατικές αγορές.

Βουτιά 6% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συγκεκριμένα, στις 646,23 μονάδες βρισκόταν στις 11 το πρωί ο δενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου αθηνών καταγράφοντας μείωση της τάξης του 6,32% και τον τζίρο να κυμαίνεται στα 20,03 εκατ. ευρώ.

«Οι αγορές αναμένεται να είναι ευμετάβλητες λόγω της πολιτικής αστάθειας από τα αποτελέσματα των εκλογών. Σήμερα αναμένουμε αρνητικό άνοιγμα, καθώς κανένα κόμμα (ή συνδυασμός κομμάτων) δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει 151 έδρες», επισημαίνει η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στο μεταξύ, η Citigroup προσδιορίζει στο 50% - 75% τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στους επόμενους 12-18 μήνες από 50% πριν από τις εκλογές.

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα και το χρηματιστήριο του Παρισιού, όπως και τα άλλα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπου η αβεβαιότητα για την Ελλάδα προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ.

Ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε απώλειες 49,50 μονάδων (1,57%) στις 3.112,47 μονάδες, ενώ στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση με τις πρώτες συναλλαγές κατά 2,20%.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές
Την μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο σημείωσαν στο άνοιγμά τους οι ασιατικές αγορές, ενώ το ευρώ αποδυναμώθηκε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Ελλάδας και της Γαλλίας που εγείρουν ανησυχία για την ικανότητα της ευρωζώνης να λάβει νέα μέτρα λιτότητας.

Ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο σημείωσε μείωση της τάξης του 2,78% (-261,11 μονάδες) και διαμορφώθηκε στις 9,119,14 μονάδες.

Οσο για την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ υποχωρούσε στο 1,3022.

Καλπάζουν τα spread της ευρωπεριφέρειας
Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα τα spread των ομολόγων των περιφερειακών κρατών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ιταλικών, ισπανικών και γαλλικών ομολόγων, έναντι των γερμανικών Bunds, αυξήθηκε τη Δευτέρα, καθώς η καταψήφιση των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων στην Ελλάδα αναζωπύρωσε την ανησυχία για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ισπανικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων διευρύνθηκε κατά 11 μονάδες βάσης, στις 428 μονάδες βάσης. Το αντίστοιχο ιταλικό/γερμανικό spread διευρύνθηκε στις 418 μονάδες βάσης.

Στη Γαλλία, μετά την αναμενόμενη εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, το spread μεταξύ γαλλικών και γερμανικών ομολόγων διευρύνθηκε κατά 9 μονάδες βάσης, στις 133 μονάδες βάσης, ενώ στην Ελλάδα, το αντίστοιχο spread διευρύνθηκε κατά 144 μονάδες βάσης (1,44%), στις 2.057 μονάδες βάσης (20,57%).

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης, στο 1,56%, που είναι πολύ κοντά στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ (1,549%).

Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αναφέρεται σε δηλώσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση των spread των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαμόρφωση της ισοτιμίας του ευρώ τις επόμενες ημέρες.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αναγκαστεί να προσφύγει σε ένα νέο γύρο παροχής δανείων στις τράπεζες από τις αρχές του επόμενου μήνα για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βουτιά 6% στο Χρηματιστήριο Αθηνών"

Leave a reply