[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει την τράπεζα Bankia
Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Έτοιμη να κρατικοποιήσει την προβληματική τράπεζα «Bankia SA» είναι η ισπανική κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ρουχόι, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται την ισπανική εφημερίδα AC.es.

Εάν αυτό συμβεί, τότε ίσως να αποδειχθεί ενδεικτικό των μεθόδων που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει ο κ. Ρουχόι, για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της κρίσης στην χώρα του, η οποία ασφαλώς έχει μεγάλο οικονομικό ειδικό βάρος στην Ευρωζώνη. Μεθόδων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και ... αιρετικές, βάσει της ιδεολογικής ταυτότητας του κυβερνώντος κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση Ρουχόι θα κρατικοποιήσει την τράπεζα μετατρέποντας τις προηγούμενες κεφαλαιακές ενισχύσεις σε μετοχές και καταλήγοντας έτσι να κατέχει μερίδιο 45% στη μητρική εταιρεία, τη BFA.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν σχολίασε το ρεπορτάζ. Αρκέστηκε στην εξής δήλωση: «Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα διαβεβαίωσης των καταθετών της Bankia και βεβαίως εγγυάται τη σταθερότητα του συνολικού τραπεζικού συστήματος».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει την τράπεζα Bankia"

Leave a reply