[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διεθνή ΜΜΕ: «Χάος στην Ελλάδα» - «Συντριβή ΠΑΣΟΚ- ΝΔ»
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Η συντριβή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή κυριαρχούν στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων ξένων ΜΜΕ.

Στην εκτίμηση ότι τρία κόμματα - η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - «παλεύουν για την πρώτη θέση στις εκλογές της Ελλάδας» προέβη το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για «συντριβή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». «Ενα exit poll που έγινε από ελληνικά ΜΜΕ δείχνει ότι τρία κόμματα συναγωνίζονται για την πρώτη θέση στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της χώρας, χωρίς να προηγείται ξεκάθαρα κάποιο και χωρίς να διασφαλίζει κανένα τις ψήφους για αυτοδύναμη κυβέρνηση» επισημαινει.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει μόλις το 16-19% της ψήφου, αποτυγχάνοντας να αγγίξει το 20% που θεωρούνταν προεκλογικά δεδομένο. Εξίσου απογοητευτική είναι η επίδοση του ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει μονάχα το 15-18% των ψηφοφόρων, κατατασσόμενο στη δεύτερη θέση. Δεν γίνεται αναφορά σε άλλα κόμματα.

Επίσης ειδική μνεία γίνεται στη Χρυσή Αυγή «η οποία προβλέπεται ότι θα κερδίσει αρκετές ψήφους για να εισέλθει στη Βουλή, με ποσοστό από 6 έως 8%, πολύ πάνω από το όριο εισόδου του 3%».

«Η Ελλάδα τιμωρεί τα κόμματα της λιτότητας» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel. To δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες έδωσαν στα μεγάλα κόμματα ένα γερό μάθημα. Το ΠΑΣΟΚ έχασε έως και 25% των ψηφοφόρων, αναφέρει, προσθέτοντας ότι νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν αποκείεται το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Μετά τη δημοσίευση των πρώτων exit poll για τις ελληνικές εκλογές, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, γράφει για τις «δραματικές απώλειες» των δύο μεγάλων κομμάτων, βλέποντας τους Έλληνες να «ψηφίζουν κατά των μέτρων λιτότητας». «Οι ψηφοφόροι στράφηκαν σε ριζοσπαστικότερους σχηματισμούς» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

H Bild ανέφερε ότι «οι Έλληνες επιλέγουν το χάος» προσθέτοντας ότι «τιμώρησαν τους ευρω-μεταρρυθμιστές». Η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας γράφει ότι η ψήφος των εκλογών δυσκολεύει την κατάσταση, ενώ θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης.

«Τεράστιες απώλειες για τα δύο κόμματα του ελληνικού συνασπισμού»: Το βρετανικό ΒBC βλέπει στα exit poll την οργή των Ελλήνων ψηφοφόρων για τα μέτρα λιτότητας, σημειώνοντας επίσης τη διαφαινόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

H Le Monde γράφει στην ιστοσελίδα της: «Ελλάδα: Η Άκρα Δεξιά μπαίνει στη βουλή, δυναμική άνοδος της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Η ιταλική Corriere Della Sera, κάνει λόγο για «Χάος στην Ελλάδα» σχολιάζοντας την κατάρρευση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και τη ραγδαία άνοδο των εξτρεμιστών. Η Repubblica αναφέρει ότι «καταρρέουν τα κόμματα της ευρωπαϊκής λιτότητας» και επισημαίνει την «άνοδο της αριστεράς, που ξεπερνάει το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά, αλλά και την είσοδο των νεοναζιστών στο κοινοβούλιο».

H ισπανική El Pais αναφέρει: «Οι φιλοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή». Υπογραμμίζει την πτώση των παραδοσιακών κομμάτων και την άνοδο των ριζοσπαστών. Από τη πλευρά της η El Mundo επισημαίνει ότι «η πολυδιάσπαση στο ελληνικό κοινοβούλιο απειλεί τις μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η ΕΕ».STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διεθνή ΜΜΕ: «Χάος στην Ελλάδα» - «Συντριβή ΠΑΣΟΚ- ΝΔ»"

Leave a reply