[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο πονοκέφαλος της Μέρκελ
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Άσχημα τα νέα για την "σιδηρά κυρία" της Γερμανίας, η οποία δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τον Φρανσουά Ολάντ ως νέο πρόεδρο της Γαλλίας αλλά και την οριακή επικράτηση του κόμματος της στις περιφερειακές εκλογές του κρατιδίου Σλέσβιχ Χολσταιν . Αντιθέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημείωσαν σημαντικά κέρδη.


Οι Χριστιανοδημοκράτες της κυρίας Μέρκελ υπέστησαν πτώση στα ποσοστά τους καταλαμβάνοντας ποσοστό 30,5% , Οι Σοσιαλδημοκράτες , ενισχυμένοι κατά πέντε μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές (2009) , έλαβαν ποσοστό 29,5% , κατέγραψαν δηλαδή κέρδη όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν από κοινού τον έλεγχο στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, το Κίελο.

Οι Πράσινοι έκαναν την έκπληξη, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με ποσοστό 14%, οι "λαβωμένοι" στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Φιλελεύθεροι συγκεντρώνουν 8,5% , καταγράφοντας την μεγαλύτερη απώλεια (χαμηλότερα από το 2009 κατά 6,5%, τουλάχιστον όμως απέφυγαν την έξοδο από το κοινοβούλιο). Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, το τοπικό κοινοβούλιο θα εκπροσωπείται από το κόμμα των Πειρατών με 8%. Οι Πειρατές κατάφεραν να μπουν και σε τρίτο τοπικό κοινοβούλιο μετά το Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2011 και το Σααρ φέτος τον Μάρτιος.

Εκτός κοινοβουλίου έμεινε το κόμμα της Αριστεράς, που λαμβάνει μόλις 2,5%.
Αξίζει να σημειωθείο ότι οι εκλογές στο Σλέσβιχ Χόλσταιν, ένα φτωχό, αγροτικό και αραιοκατοιικημένο κρατίδιο στα σύνορα με τη Δανία, αποτελούν προίμιο για την αναμέτρηση στο πολυπληθέστεριο κρατίδιο της Γερμανίας, στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ( 13 Μαίου οι εκλογές).


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο πονοκέφαλος της Μέρκελ"

Leave a reply