[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κομισιόν: 'Φτιάξτε κυβέρνηση με το ζόρι"
Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

«Καλούμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δουλέψουν από κοινού σε πνεύμα συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα»...επανέλαβε η εκπρόσωπος του πρόεδρου Μπαρόζο, Πία Αντερκίλντε Χάνσεν, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι θέση της Επιτροπής παραμένει ίδια: «αναμένουμε από την επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί και να τιμήσει τις πρότερες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι η Κομισιόν σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να σπεκουλάρει μπαίνοντας σε υποθετικά σενάρια ούτε σε σχέση με το σχηματισμό κυβέρνησης ούτε σε σχέση με το μέλλον της χρηματοδότησης «από σεβασμό στη βούληση του ελληνικού λαού και των δημοκρατικών θεσμών».

Νωρίτερα, άλλος εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Ολιβιέ Μπαγί, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την παρακράτηση ενός δις ευρώ από τον EFCF, λέγοντας ότι αποτελεί συνήθη πρακτική του οργανισμού να τροποποιεί τη δοσολογία με βάση τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Σύμφωνα με τον Ολιβιέ Μπαγί, το 1 δις που παρακρατείται δε θα χρειαστεί πριν τις αρχές Ιουνίου.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κομισιόν: 'Φτιάξτε κυβέρνηση με το ζόρι""

Leave a reply