[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιό είναι το Χάος?
Τρίτη 15 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Μας μιλούν για χάος αυτοί που το δημιούργησαν και θέλουν να μας "σώσουν" αυτοί που μας κατέστρεψαν! Μα αν είναι δυνατόν! Πραγματικά είναι να φρίττει κανείς βλέποντας τη μαζικότητα των επιθέσεων του συστήματος, που προκειμένου να μη χάσει την κουτάλα φοβίζει όσους μπορεί...
Παράλληλα παρατηρώ μια μαζικότητα αναρτήσεων, αλλά προωθήσεις μηνυμάτων με κείμενα ή βίντεο που να "υπογραμμίζουν" τον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ ή τον επικίνδυνο "Καμμένο"... με παράλληλες αναδημοσιεύσεις δίχως κριτική... (Μπήκαν βλέπετε δυστυχώς στο "τρυπάκι" και τα μπλογκς... και προκειμένου να υπάρχει μπόλικο υλικό και επισκεψιμότητα αναρτούν τα πάντα δίχως μέτρο ή κριτική στάση... ή δεν είναι "απλά μπλόγκς" αλλά μαγαζάκια τους...)

Γεγονός παραμένει πως σήμερα στην Ελλάδα, έτσι όπως είναι στημένη η διαπλοκή και η πολιτική σκακιέρα, με τα μακριά χέρια δεξιά κι αριστερά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτικός φορέας ή κόμμα που να μπορεί να αντιπροσωπεύσει επάξια αυτό που θέλει ο λαός... Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση... Καρέκλες τρίζουν... Θέσεις "κεκτημένες" δεν είναι πλέον τόσο... κεκτημένες... Ο λαός εκφράζει τη δυσαρέσκεια του, αλλά παράλληλα θέλει επιτέλους την αλλαγή... Και σαν μεταβατική κατάσταση -μέχρι να δημιουργηθούν οι νέες στέρεες και κατάλληλες βάσεις- προτιμά όπως έδειξαν οι εκλογές μια κυβέρνηση με διάφορες αποχρώσεις...

Ένα θα πω: Μην ακούτε τίποτε και κανέναν όταν αντί να προτείνει προτάσεις δημιουργικές κοιτά μόνον να λασπώσει αντιπάλους του προκειμένου στην επόμενη αναμέτρηση να πετύχει καλύτερο ποσοστό... Μην ακούτε ειδικά τι λένε τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τα φαινομενικά ανεξάρτητα μαγαζάκια που άνοιξαν στους κόλπους των blogs... Ελέγξτε μόνοι σας τις προτάσεις που υπάρχουν και επιλέξτε και πάλι με το χέρι στην καρδιά με πρώτο στόχο το συλλογικό καλό της χώρας κι όχι το ατομικό-πρόσκαιρο... διότι αυτό είδαμε που μας έφερε...

Είναι ολοφάνερο πια πως οι "σκοτεινοί" συνεχίζουν να πλέκουν δόλια σενάρια και σχέδια και να προσπαθούν σαν την αράχνη να πιάσουν θύματα στους ιστούς τους... Θα τους το επιτρέψουμε ΞΑΝΑ?

Σε τούτη τη γραμμή σκέψης αξίζει κανείς να διαβάσει και το ακόλουθο κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη:

Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα Μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα Μνημόνια ρίχνουν τη χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς, θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».
Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την οικονομία εκτός από την τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.
Υποστήριξαν με κάθε τρόπο πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Να όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα», υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.
Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις. Ποια ρευστότητα και αποθεματικά των τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι τράπεζες, χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για τη Δημοκρατία να γυρνάμε στη δεκαετία του '50, όταν ο φόβος μη μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί, και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα, ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη Siemens;
Να σας το πω χοντρά; Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν έναν άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;
Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα; Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.
(Δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο www.koutipandoras)

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιό είναι το Χάος?"

Leave a reply