[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Η ψήφος είναι πιο αποτελεσματική από μια σφαίρα»
Σάββατο 5 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Αυτό έλεγε ο Αβραάμ Λινκολν: “Η ψήφος είναι πιό αποτελεσματική από μια σφαίρα”.

Αύριο με τη ψήφο μας καλούμαστε να σημαδέψουμε σωστά. Να χτυπήσουμε στη ρίζα ότι κακό δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι με τη συμμετοχή μας ή την ανοχή μας . Να επανορθώσουμε τα δικά μας λάθη. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, κι εμείς φταίμε για την σημερινή κατάντια μας.

“Να καεί, να καεί το……η Bουλή” είναι βολικό σύνθημα, όταν το φωνάζουμε για να κρύψουμε πίσω απ’ αυτό τις δικές μας ευθύνες. Θα ήταν όμως και ουσιαστικό αν το φωνάζαμε δίχως να μας κυνηγάνε οι ερινύες. Αν είχαμε καθαρή τη συνείδηση μας, αν την αποτελεσματικότερη απο μια σφαίρα ψήφο μας δεν τη στρέφαμε κατά του εαυτού μας. Γιατί στη βουλή δεν είχαμε πολιτικούς που έπεσαν με αλεξίπτωτο, ούτε εξωγήινους που ψηφίστηκαν σε άλλο πλανήτη και έκατσαν στα έδρανα. Με την ψήφο μας βρίσκονταν εκεί ο λαϊκισμός με πρόσωπο, ο παλαιοκομματισμός με πρόσωπο, ο ανεπάγγελτος με πρόσωπο, ο Μαυρογιαλουρισμός με πρόσωπο, ο γόνος και ο απόγονος με πρόσωπο. Αυτοπροσώπως.

Παρουσιάζονταν μπροστά μας σε όλες τις εκλογές. Τους βλέπαμε, τους ξέραμε, τους μάθαμε… τους δίναμε και τους ξαναδίναμε το εισιτήριο που ήθελαν για τη βουλή. Αύριο θα φανεί αν μετανιώσαμε ή υποκρινόμαστε. Στα ψηφοδέλτια θα είναι με τα ονοματεπώνυμά τους και στο μυαλό μας με τα πρόσωπα τους.

Θα τους ξαναψηφίσουμε; θα ξαναγίνουμε αυτόχειρες ή θα χρησιμοποιήσουμε την πιο αποτελεσματική απο μια σφαίρα ψήφο για να τους αλλάξουμε;

Παναγιώτης ΠαπακωστόπουλοςSTEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Η ψήφος είναι πιο αποτελεσματική από μια σφαίρα»"

Leave a reply