[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυξάνονται τα spreads των ομολόγων Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Αυξάνονται τα spreads (οι διαφορές στην απόδοση) των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα , καθώς το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αναθέρμανε τις ανησυχίες για τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Το spread των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 144 μονάδες βάσης (1,44%) στις 2.057 μονάδες βάσης (20,57%), των γαλλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στις 133 μονάδες βάσης, των ισπανικών κατά 11 μονάδες βάσης στις 428 μονάδες βάσης και των ιταλικών έφθασε τις 418 μονάδες βάσης.
Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,56%, που είναι πολύ κοντά στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ (1,549%).

Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αναφέρεται σε δηλώσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση των spreads των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαμόρφωση της ισοτιμίας του ευρώ τις επόμενες ημέρες. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αναγκασθεί να προσφύγει σε ένα νέο γύρο παροχής δανείων στις τράπεζες από τις αρχές του επόμενου μήνα για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυξάνονται τα spreads των ομολόγων Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας"

Leave a reply