[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τέλος στην επέμβαση ανοιχτής καρδιάς
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αντικατάσταση καρδιακών βαλβίδων χωρίς την ανάγκη επέμβασης ανοικτής καρδιάς κατάφεραν να πραγματοποιήσουν Αυστραλοί γιατροί. Η θεραπεία, που βασίζεται σε μια ευέλικτη συνθετική καρδιακή βαλβίδα, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και αναμένεται να γίνει κοινή πρακτική μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτή η συνθετική βαλβίδα εισέρχεται στον οργανισμό μέσω μιας μικρής οπής στη βουβωνική χώρα απ’ όπου και φτάνει στην καρδιά. Μόλις φτάσει εκεί, ανοίγει και μπορεί εύκολα να αλλάξει θέση.

Αυτή η μέθοδος θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της στένωσης της αορτής, που αφορά ως επί το πλείστον μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος η αορτική βαλβίδα δεν καταφέρνει να ανοίγει σωστά, γεγονός που είναι αρκετά σοβαρό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή ελέγχει την κυκλοφορία του αίματος στην αορτή και για να είναι αποτελεσματική ανοιγοκλείνει 100.000 φορές την ημέρα. Ετσι, οι πάσχοντες έχουν προβλήματα όπως πόνους στην καρδιά αλλά και δυσκολία στην αναπνοή.

Η νέα μέθοδος επιδιόρθωσης της αορτικής βαλβίδας εφαρμόστηκε σε έντεκα ηλικιωμένους ασθενείς στην Αυστραλία και η επέμβαση είχε 100% επιτυχία. Τώρα, η τεχνητή βαλβίδα που είναι ισραηλινής κατασκευής, εκτός από την Αυστραλία, αναμένεται να δοκιμαστεί και σε δεκαέξι νοσοκομεία σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία.

«Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο νέο βήμα για τη θεραπεία της σοβαρής αορτικής στένωσης στους ηλικιωμένους» σχολίασε ο καθηγητής Ιαν Μέρεντιθ από την Ιατρική Κλινική Monash της Μελβούρνης. Τόνισε μάλιστα την ευκολία που παρέχει η συνθετική αορτική βαλβίδα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί και πάλι στη θέση που κρίνεται ως πιο κατάλληλη από τον χειρουργό.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική αρχή και μια τεράστια πολιτισμική αλλαγή υπό την έννοια ότι θα αλλάξει τελείως ο τρόπος με τον οποίο θα κάνουμε αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας στο μέλλον. Αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο επειδή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που είναι πολύ κοινό στους ηλικιωμένους» καταλήγει ο καθηγητής.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τέλος στην επέμβαση ανοιχτής καρδιάς"

Leave a reply