[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Διακομματική Επιτροπή για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το στο έργο της Επιτροπής, «πρέπει να επενδύσουμε όλοι πίστη και εμπιστοσύνη».

Διακομματική για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο Τσίπρας
Η επιστολή του Α. Τσίπρα έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα μετά την παρέλευση τόσων ετών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην επιστολή του ότι στα περίπου εβδομήντα χρόνια που έχουν περάσει από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε οργάνωσαν ή διεκδίκησαν με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, η διακρατική σύμβαση του γερμανικού δανείου, κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι κλεμμένοι θησαυροί και οι αποζημιώσεις για την καταστροφή των υποδομών και του ανθρώπινου κεφαλαίου, αντιμετωπίστηκαν από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις με αποσπασματική, σχεδόν προσβλητική προς την ιστορική μνήμη του λαού μας, συμπεριφορά.

Η από κοινού συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, αποτέλεσε πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζει επίσης ότι «αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να διεκδικήσει τα οφειλόμενα και να συστρατεύσει και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει τον πρόεδρο της Βουλής ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πιστή στις δεσμεύσεις της, θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την κοινή προσπάθεια με το αίτημα για τη σύσταση της Επιτροπής.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Διακομματική Επιτροπή για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων"

Leave a reply