[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Αχμαντινεζάντ προειδοποιεί
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Το Ιράν είναι σε θέση να εξουδετερώσει όλες τις προσπάθειες πρόκλησης δολιοφθοράς στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ από τη Νέα Υόρκη και επανέλαβε ότι το Ιράν είναι έτοιμο για έναν διάλογο με τις ΗΠΑ. Επίσης σημείωσε ότι η Τεχεράνη ελπίζει σε καλύτερες σχέσεις με την Αργεντινή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφερόμενος σε πιθανό σαμποτάζ των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Αχμαντινεζάντ δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω διερμηνέα ότι το Ιράν «είναι σε θέση να αποφύγει και να εξουδετερώσει τις προσπάθειες αυτές».

«Είμαστε έτοιμοι για έναν διάλογο (με τις ΗΠΑ) και μια επίλυση των προβλημάτων (...) Ποτέ δεν είχαμε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον λαό των ΗΠΑ», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω διερμηνέα.

Ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι ελπίζει οι προγραμματισμένες συνομιλίες με την Αργεντινή για δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στο Μπουένος Άιρες τη δεκαετία του 1990 θα οδηγήσουν σε καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Έχουμε μεγάλο σεβασμό προς τον λαό της Αργεντινής (...) Θέλουμε να διευρύνουμε τις σχέσεις μας», σημείωσε ο Αχμαντινεζάντ.

Η Αργεντινή ανακοίνωσε χθες ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν για τις επιθέσεις αυτές, στις οποίες η δικαιοσύνη της Αργεντινής υποπτεύεται ότι το Ιράν διαδραμάτισε κάποιον ρόλο. Το Ιράν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτές.

Υπήρξαν «παρεξηγήσεις» στις σχέσεις του Ιράν με την Αργεντινή λόγω «της παρέμβασης και της ανάμειξης άλλων», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος και σημείωσε: «Ελπίζω ότι ο διάλογος των δύο υπουργών Εξωτερικών θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια (...) για να γίνει αντιληπτός αυτός ο στόχος» για καλύτερες σχέσεις και τόνισε ότι ελπίζει στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Παράλληλα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στην Νέα Υόρκη κατά του Ιρανού προέδρου, χωρίς να προκληθούν επεισόδια, την ώρα που ο Αχμαντινεζάντ είχε ανέβει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Αχμαντινεζάντ προειδοποιεί"

Leave a reply