[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση βυθίζουν την Ελλάδα στην ύφεση !
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αυτό το καθημερινό όργιο φημών για πολλαπλούς απάνθρωπους φόρους και περικοπές μισθών, για εξοντωτικά χαρατσια στα ακίνητα και για τις πολλαπλές δόσεις στην εφορία από την άλλη, είναι η βασική αιτία της βαθύτερης οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση "κάτσε να δούμε τι άλλα μέτρα θα πάρουν και βλέπουμε".

Έτσι οι εργοδότες απολύουν είτε γιατί δεν πουλάνε λόγω ύφεσης, είτε για να προσλάβουν αλοδαπούς, είτε για να ενταχθούν στους ευεργετικούς για αυτούς αντεργατικούς νόμους που φημολογούνται ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Η αγορά ακινήτων μηδενίστηκε επειδή τα σαίνια της κυβέρνησης ασελγούν φορολογικά πάνω της καθημερινά. Οι καταθέτες ακόμη και οι μικροί έβγαλαν από τις τράπεζες τα ευρώ τους. Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια σε κανέναν. Και στην σύγχυση αυτή ζούν και βασιλεύουν  οι μαυραγορίτες του δημοσίου (όλοι διορισμένοι από τους προστάτες πολιτικούς) που εξυπηρετούν μόνο με ρουσφέτια και φακελάκια.

Η Ελληνική οικονομία εκτός από την έλλειψη τραπεζικού ρευστού, είναι εγκλωβισμένη κυρίως στην τοκογλυφική μανία της τρόικας, που κάνει λες και δεν θα ξαναδεί τη χώρα μας, μετά από αυτή συμφωνία των 11,5 δισ. ευρώ. Η άτολμη φιλική στην τρόικα κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, έβαλε πλάτη μόνο μην τυχόν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, αφήνοντας καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και 1,5 εκ. Ελληνικές οικογένειες με 1 ή 2 μέλη τους στην ανεργία του ιδιωτικού τομέα, από τον οποίο ζητούν και τους περισσότερους φόρους.

Κανείς δεν αγοράζει και κανείς δεν ζει κανονικά πλέον,  αφού η εφορία έχει βάλει στον καθένα μικρομεσαίο οικογενειάρχη και επαγγελματία, φόρους και χαράτσια τουλάχιστον 20% περισσότερα από το ετήσιο εισόδημα τους. Την ίδια στιγμή η "πτωχευμένη" Ελλάδα έχει το ακριβότερο πετρέλαιο και βενζίνη και το ακριβότερο super market στην EE. Τέλος στη χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη, οι ευρωπαίοι αφήνουν να δέχεται τους περισσότερους οικονομικούς μετανάστες από όλες τις χώρες της ΕΕ. Δημιουργώντας - με σχέδιο - μια χαβούζα ανθρώπων χαμηλού εργατικού δυναμικού, απαξιώνοντας κάθε αξία της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Αγώνας δρόμου από την ελληνική πλευρά να κλείσει το «πακέτο» των 13,5 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδος και -ει δυνατόν- πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου. Στο υπουργείο Οικονομικών δείχνουν να βιάζονται όσο ποτέ, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ώστε στα τέλη του επόμενου μήνα να έχει εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. 

Λείπουν τρία δισ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το «κενό» που υπάρχει στο «πακέτο» ανέρχεται στα 3 δις ευρώ. Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν θεωρούν ότι αυτό το ποσό μπορεί να βρεθεί εύκολα και ζητούν από την ελληνική πλευρά να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και κυρίως απτές αποδείξεις πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό να συμβεί.

Για τα 10-10,5 δισ. ευρώ, υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών. Αφορούν κυρίως περικοπές συντάξεων, μισθών και επιδομάτων (περίπου 7,5 δισ. ευρώ), όπως και κάποια ποσά από τις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές (περίπου 1,5 δισ. ευρώ). Επίσης έχει γίνει δεκτό το ήμισυ των παρεμβάσεων στη φορολογία (περίπου 1 δισ. ευρώ). Στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών έριξε και τη «ρήτρα απόκλισης» που ήταν μια ιδέα του Κουβέλη προσφορά στην τοκογλυφική τρόικα. Τι είναι αυτό; Να συμπεριληφθεί στο «πακέτο», αλλά χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες, η απόφαση να υπάρξουν περικοπές στον «σκληρό πυρήνα» των κρατικών δαπανών, δηλαδή σε μισθούς συντάξεις, στο τέλος του 2013, εφόσον δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα. Δηλαδή, εφόσον για παράδειγμα υπάρχει απόκλιση από τον στόχο 1 δισεκατομμύριο ευρώ στο τέλος του επόμενου έτους, τότε η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να προχωρήσει σε περικοπές ανάλογου ποσού από μισθούς και συντάξεις.

Η πρόταση αυτή, από την πλευρά του Γ. Στουρνάρα, έχει δύο στόχους. Ο ένας είναι να πείσει τους πιστωτές να δεχθούν ευκολότερα τα 3 δισ. ευρώ που υπολείπονται για κλείσει το «πακέτο» και αφετέρου να τους μεταφέρει ένα μήνυμα, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα το 2013 δεν θα είναι τόσο τραγική όσο αυτοί αναμένουν. Διαπράγματευση Μετά τη σχετική ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών πιάνουν εκ νέου δουλειά σήμερα και σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που παρέμειναν στην Αθήνα θα προσπαθήσουν να κλείσουν το πακέτο, δίνοντας τις διευκρινίσεις που θα τους ζητηθούν για περικοπές κυρίως από τα υπουργεία Άμυνας, Υγείας, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να πείσουν την τρόικα ότι είναι εφικτές οι περικοπές και παράλληλα στοχεύουν η συμφωνία να κλειστεί πριν πατήσουν το «πόδι» τους στην ελληνική πρωτεύουσα, Π. Τόμπσεν, Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ. Ο Γ. Στουρνάρας έχει λίγες ημέρες καιρό να τα καταφέρει και να μην υπερβεί την «κόκκινη γραμμή» που ο ίδιος έχει θέσει, να μη υπάρξουν επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εκτός αυτών που ήδη έχουν αποφασιστεί.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση βυθίζουν την Ελλάδα στην ύφεση !"

Leave a reply