[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής" η Νέα Υόρκη
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά το χτύπημα Σάντι στην Νέα Υόρκη. Οι νεκρούς, μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει τους 16, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικάς 11 και 13 ετών.
Σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής" κήρυξε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.
Ο τυφώνας  "υποβαθμίστηκε" σε καταιγίδα, αλλά οι καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Εδώ και ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από τρεις πόλεις της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ καθώς φράγμα στην κομιτεία Μπέργκεν έσπασε και πλημμύρισαν τα πάντα. Το CNN μεταδίδει πως γίνεται εκκένωση.
Το φράγμα έσπασε, πλημμυρίζοντας τις πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.


Βρισκόμαστε σε φάση διάσωσης», τόνισε η Τζιν Μπαράτα, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην κομητεία Μπέργκεν. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η ίδια πρόσθεσε πως οι τρεις αυτές πόλεις «αφανίστηκαν» από τις πλημμύρες.

Σε 13 Πολιτείες τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ενώ 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το νέο πέρασμα του τυφώνα Σάντι. Υπενθυμίζεται ότι άλλοι 61 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί όταν ο Σάντι έπληξε την Καραϊβική.

Αντιμέτωποι εκτός από τους ισχυρούς ανέμους είναι οι κάτοικοι και με τους καρχαρίες.
Καρχαρίες βγήκαν  σε δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ σαν συνέπεια του σαρωτικού περάσματος Σάντι με ανέμους που έφτασαν τα 136 χλμ την ώρα.

Συγκεκριμένα , ένας καρχαρίας απαθανατίστηκε την ώρα που «έκοβε» βόλτες στην αυλή ενός σπιτιού κοντά στην παραλία Brigantine του Νιου Τζέρσεϊ.

Επίσης εκτός από καρχαρία σε κατοικημένες περιοχές λόγω του σπάνιου αυτού φαινομένου κυκλοφορούν και άλλα ζώα όπως φώκιας της φωτογραφίας.
Περισσότεροι από 200 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων και είκοσι βρέφη αναγκάστηκαν να εκκενώσουν ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Νέας Υόρκης λόγω της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.


Εκκενώθηκε νοσοκομείο



Οι γιατροί και οι νοσοκόμες έδωσαν προτεραιότητα στους πιο άρρωστους και νέους ασθενείς. Πολλοί από αυτούς ήταν στην εντατική ενώ κάποιοι άλλοι από αυτούς ήταν συνδεδεμένοι με μηχανήματα οξυγόνου που λειτουργούν με μπαταρία .



Παιδιά να μεταφέρονται με τα ασθενοφόρα που περιμένουν έξω από το νοσοκομείο ενώ μια μητέρα πάνω σε φορείο κρατά σφικτά το νεογέννητο μωρό της!


Ενώ οι ασθενείς μεταφέρονταν, δυνατοί άνεμοι έπαιρναν τις κουβέρτες τους ενώ οι νοσοκόμες και οι γιατροί σχημάτιζαν κύκλο γύρω τους προσπαθώντας να προστατεύσουν τον ιατρικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα.


Ασθενοφόρα από διάφορα μέρη της πόλης έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία όπως το Mount Sinai και το Memorial Sloan-Kettering Cancer.
Πυρκαγιά σε σπίτια στο Κουίνς

Περισσότεροι από 140 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, στην παράκτια περιοχή των Ροκαγουέις, που έχει πλημμυρίσει από την καταιγίδα Sandy.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης. «Είναι μία τεράστια πυρκαγιά σε μεγάλο αριθμό κατοικιών» δήλωσε ο πυροσβέστης Μάικλ Παρέλα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι «καθώς πρόκειται για την πιο πλημμυρισμένη περιοχή της πόλης, υπάρχουν πολλές επιπλοκές».

Φονική επιδρομή


Κτήρια έχουν καταρρεύσει, τα τούνελ που ενώνουν το Μανχάταν με την υπόλοιπη Νέα Υόρκη έχουν κλείσει προσωρινά λόγω της παλίρροιας και ποταμοί έχουν υπερχειλίσει, δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ. Όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, κύματα 10 μέτρων έχουν μετατρέψει σε... λιμνοθάλασσα τις προβλήτες στα λιμάνια της πόλης. Σε περιοχές του νότιου Μανχάταν η στάθμη των υδάτων είχε ξεπεράσει νωρίτερα τα επίπεδα ρεκόρ (4 μέτρα) που είχαν καταγραφεί μετά το πέρασμα του τυφώνα «Donna» (1960), ενώ οι Αρχές αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τουλάχιστον 200 ασθενείς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, καθώς η... γεννήτρια δεν λειτούργησε.

Ποιες περιοχές θα σαρώσει τις επόμενες ώρες ο τυφώνας Σάντι

Η Σάντι βρισκόταν το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ με μέγιστη ταχύτητα ανέμων τα 75 μίλια την ώρα και κινούμενη βορειοδυτικά με περίπου 18 μίλια την ώρα.
Με βάση τις προβλέψεις του NHC, το επίκεντρο του συστήματος κακοκαιρίας θα κινηθεί προς το εσωτερικό, φτάνοντας πάνω από την Πενσιλβάνια το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα).

Έπειτα, το βράδυ Τετάρτης το αποδυναμωμένο σύστημα θα κινηθεί βόρεια, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης και θα περάσει το βράδυ της Πέμπτης τα σύνορα προς τον Καναδά.
Έκκληση Ομπάμα

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, προειδοποίησε τους πολίτες να μην αψηφήσουν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών και να ακολουθήσουν προσεκτικά τις εντολές που τους δίνονται.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις:

  Τα περισσότερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα (CNN, Fox, CBS) έδειχναν εικόνες από ανθρώπους να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα στα οχυρωματικά έργα ή να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Όταν σας λένε ότι πρέπει να απομακρυνθείτε, είναι σημαντικό να απομακρυνθείτε. Μην καθυστερείτε. Μην αργοπορείτε. Μην κάνετε ερωτήσεις στις οδηγίες πως σας δίνουν, καθώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταιγίδα, η οποία θα μπορούσε να έχει θανάσιμες συνέπειες», σημείωσε στη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προχώρησε σε ακύρωση αρκετών προεκλογικών του συγκεντρώσεων οκτώ ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές, προκειμένου να λαμβάνει συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις.













Πηγή: madata 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής" η Νέα Υόρκη"

Leave a reply