[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αποκάλυψη-βόμβα για τη συντριβή του πολωνικού προεδρικού αεροσκάφους
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ένα δημοσίευμα, πολωνικής εφημερίδας είναι πολύ πιθανό να ρίξει φως στις σκιές γύρω από τη συντριβή του προεδρικού αεροσκάφους πριν από δύο χρόνια στη Ρωσία, παρασέρνοντας στο θάνατο τον πρόεδρο Κατσίνσκι και άλλα 95 άτομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Rzeczpospolita, που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, στην άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών. Εισαγγελείς και ειδικοί πυροτεχνουργοί οι οποίοι εξέτασαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στη Ρωσία, εντόπισαν ίχνη ΤΝΤ και νιτρογλυκερίνης στα φτερά του αεροσκάφους, στην καμπίνα και σε 30 καθίσματά του.

Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν ακόμη και στην περιοχή όπου το αεροσκάφος τύπου Tu-154 συνετρίβη τη στιγμή που προσέγγιζε μικρό αεροδρόμιο κοντά στη ρωσική πόλη Σμόλενσκ στις 10 Απριλίου του 2010, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, το γραφείο του πολωνού στρατιωτικού εισαγγελέα, πρόκειται να σχολιάσει αργότερα σήμερα το δημοσίευμα.

Ρώσοι ερευνητές απέδωσαν την ευθύνη για το δυστύχημα στο πολωνικό πλήρωμα του αεροσκάφους επειδή επιχείρησε να προσγειωθεί υπό συνθήκες πυκνής ομίχλης, ενώ οι πολωνοί ερευνητές αποφάνθηκαν ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου δεν θα έπρεπε να είχαν επιτρέψει στο αεροσκάφος να επιχειρήσει προσγείωση.

Ορισμένες δεξιές οργανώσεις στην Πολωνία, περιλαμβανομένου το κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Νόμος και Δικαιοσύνη», είχαν απορρίψει το πόρισμα της έκθεσης υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα ενδεχομένως να ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι και των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών που επέβαιναν μαζί του στο αεροσκάφος.

Στις επίσημες εκθέσεις τους, οι ερευνητές έγραψαν ότι δεν έχουν βρει κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Πάντως, οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα ίχνη εκρηκτικών να προέρχονται από βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που δεν έχουν εκραγεί και παρέμειναν στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του μάρτυρας-κλειδί της υπόθεσης, ο 42χρονος μηχανικός, Ρεμίγκιουζ Μους...

Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Αποκάλυψη-βόμβα για τη συντριβή του πολωνικού προεδρικού αεροσκάφους"

Leave a reply