[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γαλλο-γερμανική μάχη στη Σύνοδο
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με φόντο ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ άρχισαν τις εργασίες τους διάρκειας δύο ημερών λίγο μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η Σύνοδος κορυφής δεν θα καταλήξει σε αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι 27 να εργαστούν "σε βάθος".

Η Μέρκελ είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον Ολάντ και οι δύο ηγέτες έφτασαν σχεδόν μαζί -και από τους τελευταίους- στη Σύνοδο.

"Για άλλη μία φορά θα επιμείνουμε στο γεγονός ότι θέλουμε να εργαστούμε γρήγορα και, βεβαίως, εις βάθος", είπε η καγκελάριος.

"Αυτή δεν θα είναι μια συνοδός στην οποία θα λάβουμε αποφάσεις, αλλά θα προετοιμάσουμε τις αποφάσεις για τον Δεκέμβριο", πρόσθεσε.


Να σημειωθεί ότι η καγκελάριος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ το Παρίσι θέλει να βρεθεί μια συμφωνία για την τραπεζική επιτήρηση μέχρι το τέλος του έτους.

Τι περιμένει η Ελλάδα


Ο Α. Σαμαράς προσήλθε στη Σύνοδο με στόχο να λάβει μια θετική δήλωση από τους ευρωπαίους ηγέτες, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά και από τις θετικές εκτιμήσεις του Πολ Τόμσεν, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Γαλλο-γερμανική μάχη στη Σύνοδο"

Leave a reply