[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Guardian: Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


  Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται λόγω της ανεργίας στην Ευρώπη έχει η γνωστη εφημερίδα που εστιάζει στην Ελλάδα αναφέροντας οτι η Ελληνική νεολαία πλήτεται περισσότερο από όλες τις άλλλες με την ανεργία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα με ποσοστό 55,4%.
Μιλά ακόμη για τη μηδαμινή στήριξη που παρέχει το κράτος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και κυρίως οι γυναίκες που αν και έχουν υψηλή εκπαιδευτική επάρκεια συνήθως υποαπασχολούνται ή παραμένουν πολύ καιρό  χωρίς εργασία με  την τάση της εξόδου από τη χώρα να μεγαλώνει ραγδαία.
Άσχημα είναι όμως τα πράγματα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Εκατόν πενήντα δισεκατομμύρια Ευρώ ή 1,2% του  ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ΕΕ   κοστίζει στους Ευρωπαίους τα 14 εκατομμύρια ανέργων νέας ηλικίας.
Το ποσοστό αυτό αποκάλυψε έκθεση της Eurofound. Σύμφωνα με τους μελετητές οι νεαροί ηλικίας από 15 έως 29 οι οποίοι βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτιση  (γνωστή ως NEETs- Not in Education, Employment or Training) έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και κοστίζουν στην ΕΕ 3 δισ. ευρώ την εβδομάδα.
"Οι συνέπειες από μια χαμένη γενιά δεν είναι μόνο οικονομική," προειδοποιεί η έκθεση, "αλλά είναι κοινωνική."
Ο αριθμός των νεαρών που εργάζονται στην αγορά εργασίας είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί 
σύμφωνα με τους  συντάκτες της έκθεσης.
Όσοι από αυτούς εργάζονται βρίσκονται υπό το καθεστώς ημι απασχόλησης και νιώθουν λιγότερο ασφαλείς στην εργασία τους.
Το 2011, το 42% των νέων Ευρωπαίων είχαν  προσωρινή απασχόληση ενώ το  30%  ή 5,8 εκατομμύρια εργαζόντουσαν υπό το καθεστώς   μερικής απασχόλησης – αύξηση εννέα ποσοστιαίες μονάδες από το 2001.
Από την παγκόσμια ύφεση του  2008, υπήρξε μια αύξηση 28% των σχετικών δαπανών στους  Neet σε ολόκληρη την ΕΕ.
Η  Ιταλία έχει την πρωτιά με   32.6 δισ. Ευρώ το  χρόνο, η Γαλλία 22 δισ. Ευρώ , και το Ηνωμένο Βασίλειο 18 δισ. Ευρώ .

Στις αρχές αυτού του μήνα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ανάφερε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νέοι είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι από τους ενήλικες και ζήτησε από την G20 να αναζητήσει  για "νέες προσεγγίσεις" για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η νέα έκθεση της ΕΕ υπολογίζει σε ποσοστά του ΑΕΠ η Ιρλανδία έχασε για το 2011  το 2,8% του ΑΕΠ  λόγω της ανεργίας των νέων, η Ελλάδα το 3,28%,  η Πολωνία το 2,04% και το Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το 1% του ΑΕΠ.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Guardian: Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Leave a reply