[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Tα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Super League
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Παναθηναϊκός - Άρης 1-1

Ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να κάμψει στο ΟΑΚΑ την αντίσταση του Άρη, προς τον οποίο παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.



Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 76ο λεπτό, σε πολύ αυστηρή απόφαση του διαιτητή Καλογερόπουλου που είδε τράβηγμα του Σισοκό από τον Παπαζαχαρία, τον οποίο απέβαλε στην ίδια φάση, για να ισοφαρίσουν οι «κιτρινόμαυροι» στο 88΄ με τον Γιαννιώτα.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από το φτωχό θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στους λιγοστούς θεατές οι οποίοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι αντίπαλοι είχαν μόλις από μία καλή ευκαιρία σε 45 λεπτά, με τους «πράσινους» να απειλούν στο 9΄ με κεφαλιά του Τοτσέ και τον Άρη να ανταποδίδει δύο λεπτά αργότερα με την προσπάθεια του Αγκάνθο που εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία και διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά ανούσια, αφού φάσεις οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Ο χρόνος κυλούσε και το ρολόι έδειχνε το 76ο λεπτό, όταν ο Τοτσέ πέρασε την μπάλα στον Σισοκό που τη διεκδίκησε με τον Παπαζαχαρία. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος χωρίς η επαφή που φάνηκε να έχουν οι δύο παίκτες να δικαιολογεί την πτώση του, αλλά ο Καλογερόπουλος έδειξε πέναλτι και αποβολή του στόπερ της μακεδονικής ομάδας.

Ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο όμως αποδείχθηκε βραχείας διάρκειας αφού στο 88΄ και ύστερα από σέντρα του Παπαστεριανού ο πολύ δραστήριος Γιαννιώτας ισοφάρισε με κεφαλιά «ψαράκι» και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στον Άρη.



Ατρόμητος - Λεβαδειακός 0-0

Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και το Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι έμειναν για 5ο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα), ενώ οι Βοιωτοί επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό.



Η νέα απώλεια βαθμών προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της ομάδας του Περιστερίου, που περιμένουν πως και πως τον Ιανουάριο προκειμένου να βρουν τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα που υπάρχει. Το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες και φυσιολογικά έμεινε στο μηδέν, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει στο τέλος.

Ο βαθμός που πήραν οι Βοιωτοί ήταν σπουδαίος, έστω κι αν δεν ξεκόλλησαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, δεν τα κατάφερε, ωστόσο, «τσίμπησε» το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους (Μπρίτο, Σουμπίνιο), ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η καλή αμυντική διάταξη των «πρασίνων» δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να απειλήσουν περισσότερο κι όπως φάνηκε ο στόχος τους ήταν να μην δεχτούν γκολ και στον τομέα αυτό πέτυχαν απόλυτα.



Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα και μεγαλύτερη στην ιστορία του πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που πέρασε από την Κομοτηνή με το θριαμβευτικό 3-0 επί του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.



Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ίλιτς στο 9΄, ενώ η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 25΄, όταν ο Φεγκρούς απέκρουσε το πέναλτι του Βαϊρουά. Ο Τσουκαλάς διπλασίασε για τον ΠΑΣ στο 45ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Κοροβέσης στο 73΄.

Ο αγώνας πήρε... «φωτιά» από νωρίς, όταν ένα ολέθριο σφάλμα του Αντίλοβιτς έφερε την ομάδα της Ηπείρου σε θέση οδηγού. Στο ένατο λεπτό ο Ίλιτς σέντραρε, ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού δεν μπόρεσε να ελέγξει την πορεία της μπάλας (λόγω και του δυνατού ανέμου) και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του, «κόβοντας τα πόδια» των συμπαικτών του που είχαν ξεκινήσει ορμητικά, προερχόμενοι από το θριαμβευτικό 3-0 της Λιβαδειάς. Παρ΄ όλα ταύτα, ο ακριτικός σύλλογος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην αναμέτρηση, αλλά ο Βαϊρουά δεν μπόρεσε να νικήσει από τα 11 μέτρα τον Φεγκρούς στο 25΄, εκτελώντας το πέναλτι που είχε υποδείξει ο Τριτσώνης στην ανατροπή του Μουνάφο από τον Οικονόμου. Το «κακό» για τον Πανθρακικό ολοκληρώθηκε, ουσιαστικά, στο 45ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα ο Ίλιτς πάσαρε στον Τσουκαλά που πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Η είσοδος του Κυβελίδη στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε «πνοή» στην επίθεση των «πράσινων», καθώς ο Έλληνας επιθετικός ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα με τη δύναμη και την αγωνιστικότητά του, ενώ απείλησε την εστία του Φεγκρούς, χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 47΄, στο 50΄, στο 58΄ και στο 66΄. Τελικά, όμως, το γκολ ήρθε από την απέναντι πλευρά, αφού προηγουμένως οι Γιαννιώτες αντιπαρήλθαν επιτυχώς την πίεση που άσκησε ο Πανθρακικός ως το 70ο λεπτό. Στο 73΄, λοιπόν, ο Κοροβέσης βγήκε απέναντι στον Αντίλοβιτς τον οποίο πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-3, δίνοντας εύρος στη νίκη της ομάδας του.




Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 3-0

Ένα ημίχρονο άντεξε η Βέροια στην Τρίπολη. Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας πέτυχε τρία γκολ (δύο ο Περόνε κι ένα ο Μπλάσις) και πήρε τη νίκη με 3-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Για την ομάδα της Ημαθίας ήταν η πρώτη ήττα μετά από τέσσερις αγωνιστικές (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες).



Ο Κουρμπέλης (Κ) παίκτης του Αστέρα Τρίπολης σουτάρει χωρίς αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα

Καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η Βέροια και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ο γηπεδούχοι μπήκαν «υπνωτισμένοι» στον αγωνιστικό χώρο και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζαν την ομάδα που στα προηγούμενα παιχνίδια χειροκροτήθηκε για την απόδοσή της.

Ο Ιωάννου στο 27΄ βρέθηκε απέναντι από τον Φούλοπ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 30΄ και πάλι ο πορτιέρε των γηπεδούχων είπε «όχι» στην προβολή του Καφέ και με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Από τη στιγμή που η Βέροια δεν πήρε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην. Σ΄ αυτό συνετέλεσε και το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων με τον Περόνε (κεφαλιά στο 51΄) μετά από πάσα του Ντε Μπλάσις. Ο τελευταίος στο 67΄ κατέβασε ωραία τη μπάλα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0 δίνοντας τέλος στις όποιες ελπίδες είχε η Βέροια μέχρι τότε για να «επιστρέψει» στο παιχνίδι.

Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, ο Περόνε «σφράγισε» με το δεύτερο προσωπικό του γκολ τη μεγάλη νίκη των Αρκάδων, οι οποίοι επέστρεψαν στα «τρίποντα» μετά από δύο αγωνιστικές (μία ήττα και μία ισοπαλία).




ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 

Το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 51ο λεπτό χάρισε τη μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ με 1-0 επί της ΑΕΚ, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία του «πρώτου πιάτου» της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Χωρίς νίκη και ουραγός στο πρωτάθλημα παρέμεινε η Ένωση.





Το ντέρμπι ήταν κακό, ίσως το χειρότερο των τελευταίων ετών ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ ήθελε πολύ τη νίκη, όπως και η ΑΕΚ, η οποία δεν γνωρίζει τι σημαίνει «τρίποντο» από το ξεκίνημα της περιόδου.

Το ντεμπούτο του Εβαλντ Λίνεν στον κιτρινόμαυρο πάγκο δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα για την Ένωση, η οποία προσπάθησε πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν και μετά με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά. Τελικά το ματς κρίθηκε από το όμορφο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη με κεφαλιά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ, που από το 70ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής (για θέατρο) του Λόρενς όχι μόνο έφτασε άνετα στη νίκη, αλλά είχε δύο καλές φάσεις, με Σαλπιγγίδη και Σταφυλλίδη, για να πετύχει κι άλλο γκολ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Χακόμπο.

Το ματς κέρδισε η ομάδα που ήταν πιο ουσιαστική και η ΑΕΚ, πλέον, καλείται να κάνει πορεία...πρωταθλητισμού στη συνέχεια για να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας.



Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

Με γκολ του Καραλή στο 71΄ η Κέρκυρα πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0.



Στη Νέα Σμύρνη εφαρμόστηκε ο «νόμος του ποδοσφαίρου». Η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο για 90 λεπτά ήταν ο Πανιώνιος, αλλά τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η Κέρκυρα. Σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις που έκαναν οι «Φαίακες» στο 71΄, ο Καραλής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν τη δεύτερη εφετινή τους ήττα (έχουν και 5 νίκες).

Με καλή αμυντική τακτική και τύχη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση με τον Καραλή. Οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι δεν απέφεραν το γκολ της ισοφάρισης κι έτσι έφυγαν χωρίς βαθμό από το γήπεδο.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ο Πανιώνιος είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί με τους Σάμαρη, Καμπάνταη και Αυλωνίτη, αλλά κανείς τους δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ακόμη και μετά το γκολ του Καραλή, από την εξαιρετική ασίστ του Λεόν, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το Ρόβα, ο οποίος από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στο τελευταίο λεπτό δεν κατάφερε να σκοράρει.




Ολυμπιακός – Ξάνθη 4-0

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα ταξιδέψει στη Γαλλία ο Ολυμπιακός για το καθοριστικό ματς με τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 4-0 τη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στου Ρέντη παραμονές του αγώνα με την ακριτική ομάδα, αλλά και η...επιστροφή του Ζιοβάνι στο τμήμα σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων» φαίνεται πως είχαν θετική επίδραση στην ομάδα και οι Πειραιώτες έφτασαν στην εμφατική νίκη επί της Ξάνθης.


Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τζιμπούρ, ο οποίος με δύο γκολ...αλά Ζιοβάνι «καθάρισε» τη νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που έκαναν το 7Χ7 στη Σούπερ Λίγκα και βαδίζουν ολοταχώς για τον 40ο τίτλο στην ιστορία τους.

Η Ξάνθη στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο για 35 λεπτά, αλλά από τη στιγμή που ο Μανωλάς «ξεκλείδωσε» την άμυνά της στο 37΄ τα πάντα έγιναν πιο απλά για τους γηπεδούχους. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Χολέμπας έκανε το 2-0 (51΄) για να ακολουθήσει το...σόου Τζιμπούρ με τα δύο υπέροχα τέρματα του Αλγερινού. Οι παίκτες του Ζαρντίμ κυριάρχησαν στο γήπεδο και είχαν δύο δοκάρια, με τον Φουστέρ στο 49΄ και τον Μήτρογλου, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Μέχρι να δεχτεί το γκολ από τον Μανωλά, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 33΄ με τον Καζούμπα, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Κάρολ έσωσε τον Ολυμπιακό.
Δηλώσεις Ν. Κωστένογλου - Λ. Ζαρντίμ

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ πολλές φορές οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» αποθέωσαν με συνθήματα τον Ζιοβάνι.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Tα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Super League"

Leave a reply