[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εφεδρεία Δημοσίων υπαλλήλων: Αυτή ήταν μόνο η αρχή…
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι 2000 υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν μόνο το «ορεκτικό» στο «μενού» που ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση. Το μεγάλο «φαγοπότι» αναμένεται μέσα στο 2013, καθώς το μέτρο της διαθεσιμότητας πρόκειται να επεκταθεί στο σύνολο των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οδηγώντας τουλάχιστον 25.000 εργαζόμενους στον «παροπλισμό».



Επικαλούμενη υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει ότι στις αρχές του 2013, θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις επιταγές του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτουν υπεράριθμο προσωπικό, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν το μη εκπαιδευτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων και οι διοικητικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στο χώρο της Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 25.000 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, υπολογίζεται πως μόνο 5000 θα προέλθουν από οργανισμούς που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν να υπάρχει ρητή διαβεβαίωση στη συμφωνία ότι κάποιοι από τους 25.000 δεν θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.
Δηλαδή, η διαθεσιμότητα είναι μόνο για τους τύπους, ουσιαστικά μιλάμε για χιλιάδες απολύσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε στη Βουλή πως δεν θα βάλει την υπογραφή του σε καμία απόλυση. Μάλλον όμως πρόκειται για ακόμη μία φορά για υποσχέσεις εσωτερικής κατανάλωσης...Το άμεσο μέλλον θα δείξει.



Πηγή: newsbomb


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εφεδρεία Δημοσίων υπαλλήλων: Αυτή ήταν μόνο η αρχή…"

Leave a reply