[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ελλάδα…γης Μαδιάμ!
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


του Στέλιου Συρμόγλου


Οι “ζωντανοί νεκροί” αυξάνονται ανάμεσά μας! Είναι οι χιλιάδες των ανέργων και των συμπολιτών μας που αγωνιούν για την επιβίωσή τους…Κάποιοι από εμάς δεν τους βλέπουμε ή δεν θέλουμε να τους βλέπουμε, γιατί είμαστε…εγκλωβισμένοι στο βολικό μικρόκοσμό μας. Και με παρωπίδες την απάθεια ή ακόμα και την εναγώνια προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε τα όποια κεκτημένα, συνεχίζουμε να διατρέχουμε την καθημερινότητα της ζωής μας, έστω με τις όποιες προσαρμογές μας, αγνοώντας επιδεικτικά ότι τα “νεκροταφεία” της ζωής είναι γεμάτα από μακάριους συνανθρώπους μας και πάντα υπάρχουν θέσεις διαθέσιμες για όλους μας!


Η ζωή των πολιτών, η ζωή όλων μας, συνθλίβεται ανάμεσα στα ερείπια, που αφήνουν η ανικανότητα, το πείσμα και η αλαζονεία των πολιτικών,αλλά και ο φόβος του λαού. Είναι οι πολιτικοί της …φυγής από τις ευθύνες τους που εμμένουν να αγνοούν τις συνέπειες της ανερμάτιστης και ενίοτε τυραννικής παρουσίας τους σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία.

Λίγους μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, οι προσδοκίες των πολιτών προσέκρουσαν και πάλι στην…απαρέγκλιτη εφαρμογή των δυσβάστακτων όρων του μνημονίου και στις…παρασκηνιακές συμφωνίες των Σαμαρά-Βενιζέλου με την Τρόικα και με “άφωνο” θεατή-συμπαραστάτη τον Κουβέλη, για υποτιθέμενη έξοδο από μια πολύπλευρη οικονομική και κοινωνική κρίση, για την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να διεκδικούν “συγχωροχάρτι”.

Κι όμως το κάνουν. Και το κάνουν με τρόπο προκλητικό επιστρατεύοντας όλους τους μηχανισμούς της παραπληροφόρησης, για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το κάνουν με τρόπο αντιδημοκρατικό, με την προώθηση στη Βουλή, για πρώτη φορά και για πολλές δεκαετίες κοινοβουλευτικού βίου, το επίμαχο νομοσχέδιο για τα μέτρα σ’ ένα μόνο άρθρο! Το κάνουν με αλαζονεία και με θεατρινισμό καλλιεργώντας ένα κλίμα φόβου με διαστάσεις οργουελικές για τον ευαπάτητο πολίτη…Το κάνουν με την επιβολή της ασάφειας, ώστε κανένας να μην ξέρει τι λέει και κανένας να μην ξέρει τι ακούει. Από αυτή τη γλωσσική επιχείρηση ασάφειας περνάει το “μήνυμα” ότι δεν μπορείς να έχεις πολιτική σκέψη και θέση, αν δεν προσχωρήσεις στις απόψεις μου και δεν αποδεκτείς τις αποφάσεις μου…Λαθραία υποκλοπή συνειδήσεων, θα το λέγαμε.

Δεν γνωρίζω άν τελικά τα μέτρα θα ψηφιστούν μεθαύριο Τετάρτη στη Βουλή. Αν θα υπάρξουν βουλευτές χωρίς εύκαμπτη σπονδυλική στήλη από τον κυβερνητικό συνασπισμό της μωρίας και της μεθοδευμένης εξαπάτησης του λαού, που θα αντιδράσουν… Και η αντίδρασή τους ως γνώρισμα ιστορικού δυναμισμού και ψυχικής έξαρσης, θα αποτρέψει την περαιτέρω κατρακύλα της χώρας. Γνωρίζω, ωστόσο, ότι στην νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα τα γνωρίσματα αυτά έχασαν τη λάμψη τους και την ανένδοτη επιταγή τους. Η ελαστική συνείδηση, τα συγκροτημένα συμφέροντα, η αδιαφορία,ακόμα και η άγνοια έως αφέλεια μέρους του πολιτικού προσωπικού, ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για το θρίαμβο της αναίσχυντης παρακμής και της μετατροπής της Ελλάδας σε…Γης Μαδιάμ! Και έτσι οι λαοί, κυρίως οι αμνήμονες ιστορικά και αγνώμονες εθνικά, οι λαοί που από την μνήμη μ’ ένα αξιοζήλευτο άλμα περνάνε στην αμνησία, οδηγούνται στον εκφυλισμό!..

Την Τετάρτη με το…πρόσχημα της “σωτηρίας” της χώρας και της αναπόδραστης ανάγκης να μπεί η χώρα σε…τροχιά ανάπτυξης, οι πολιτικοί ηγήτορες στην Ελλάδα θα εκποιήσουν κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρός χάριν ευκαιριακών κομματικών και προσωπικών συμφερόντων, έχοντας αποστραγγίξει την καραμέλα του συμφέροντος του λαού και της προόδου του, όντας τα περιδεέστερα και τα οπισθοδρομικότερα όντα…

Την Τετάρτη από τα έδρανα της Βουλής η καταστροφολογική δημαγωγία των συγκυβερνώντων με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό, θα αναπαραχθεί σε ευρήματα για να δικαιολογηθεί η ανυπαρξία επιτευγμάτων και η πασίδηλη πολιτική ανικανότητα για να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας από τους πολιτικούς των επικύψεων….

Την Τετάρτη στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα καταδειχθούν, επίσης, ο βερμπαλισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι “ομιχλώδεις” θέσεις των λοιπών κομμάτων της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας….Συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση, όλοι μαζί και κάθε φορέας ξεχωριστά, θα απευθυνθούν στην ευπιστία του εκλογικού Σώματος, η οποία επιτείνει την υποσχεσιολογία και υποσχεδιολογία.

Την Τετάρτη με τους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή να προσπαθούν να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους, με τις κραυγές τους να πνίγονται στις αναθυμιάσεις των χημικών καταστολής της αστυνομίας, μέσα στον…ναό της δημοκρατίας θα ανατρέπεται η λογική θεώρηση των πραγμάτων και θα διαψεύδεται για πολλοστή φορά η λαική προσδοκία. Με τελική κατάληξη τον γενικό αρνητισμό, από τον οποίο θα επωφεληθούν και πάλι οι ευκαιριακοί ψευδοσωτήρες, με όλα εκείνα τα δομικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την “κουτοπονηριά” και τον “ανατολισμό”, αυτή την ιδιάζουσα φαυλότητα, που παρουσιάζεται ως μορφή φυλετικής εξυπνάδας και θράσους!…

Την Τετάρτη ένας μικρός, εν πολλοίς φοβισμένος και αμήχανος λαός με αποφύσεις απάθειας, με μια μεγάλη εντούτοις ψυχή, ως άπραγος θεατής των τετελεσμένων θα συναντά για μια ακόμα στην ιστορική του διαδρομή, την οδύνη. Και για τους σκεπτόμενους Έλληνες μια χαρμολύπη αφτιασίδωτη θα κατοικεί στο πρόσωπό τους… ‘Ολοι αυτοί που σιωπούν και η σιωπή τους δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως δηλωτικό της μοίρας τους από τους “θλιβερούς” πολιτικούς, που κοιμούνται μακάριοι με γεμάτο τον υπνόσακκό τους με πρόσκαιρα συμφέροντα!

freepen

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ελλάδα…γης Μαδιάμ!"

Leave a reply