[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα εναλλακτικά σενάρια για τον φόρο ακινήτων
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο στο νέο πλαίσιο φορολογίας των ακινήτων. Στόχος είναι η εξασφάλιση 3 δισ. ευρώ μέσω του νέου φόρου, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2013 και θα αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και το ΦΑΠ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να σφραγίσουν τις τελικές αποφάσεις ώστε οι αλλαγές εντός Νοεμβρίου να πάρουν τη μορφή νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής με στελέχη που εκπροσωπούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στην οποία εξετάστηκαν διάφορα σενάρια, χωρίς ωστόσο να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Φαίνεται πάντως ότι προκρίνεται κλίμακα για το νέο τέλος που θα έχει οκτώ κλιμάκια χωρίς αφορολόγητο και συντελεστές από 0,1% έως 3%, ενώ υπό εξέταση είναι η δυνατότητα εξαίρεσης ευπαθών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια, θα υπαχθούν στο ενιαίο τέλος και η αξία θα υπολογίζεται με τις αξίες γης, εκεί όπου δεν θα προλάβει να επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Για τα νομικά πρόσωπα προβλέπεται αύξηση του ισχύοντος συντελεστή 0,6%, ενώ με το ίδιο καθεστώς θα φορολογηθούν τα εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας. Υπό εξέταση παραμένει και η εξαίρεση ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς.


Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα εναλλακτικά σενάρια για τον φόρο ακινήτων"

Leave a reply