[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ με τα λεφτά των συντάξεων;;;
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σήμερα που άρχισε να καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός από τους στημένους πανηγυρισμούς και δόθηκε η δυνατότητα μετάφρασης και αποκωδικοποίησης  των όρων της νέας συμφωνίας, αποδεικνύεται όχι μόνο ότι ο θησαυρός είναι μια χούφτα άνθρακες, αλλά πολύ περισσότερο η νέα συμφωνία σημαίνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερα όλων των προηγούμενων.

Ο όρος της «επαναγοράς χρέους» μέχρι τις 12 Δεκέμβρη, προκειμένου, εάν έχει επιτυχή έκβαση να εκταμιευτεί η «βοήθεια» μετά τις 16/12 φέρνει τα πάνω κάτω στις φρούδες ελπίδες της υποταγμένης συγκυβέρνησης να κερδίσει έστω πολιτικό χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα εντός και εκτός, κυρίως εκτός.

Τι σημαίνει επαναγορά χρέους, ποιοι έχουν στα χέρια τους ομόλογα του χρέους;

Μετά το «σωτήριο» PSI του περασμένου Μάρτη προέκυψαν νέα ομόλογα 60+ εκ. ευρώ με λήξη από το 2023 μέχρι το 2042. Ποιοι κατέχουν αυτά τα νέα ομόλογα; Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν περίπου 14 δις ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία 11 (!), 1,5 περίπου οι ασφαλιστικές εταιρίες και κάτω του ενός οι ιδιώτες, ποσά που αντιστοιχούν στο  40% των ομολόγων. Το υπόλοιπο κατέχουν ξένες τράπεζες, θεσμικοί επενδυτές και λοιποί τοκογλύφοι.

Μ την επαναγορά τμήματος 50% αυτού του χρέους, στο 35% της αξίας του, ναι θα προκύψει μείωση του «χρέους». Ποιοι όμως θα συμμετάσχουν και μάλιστα εσπευσμένα για να χάσουν χρήματα; Οι ελληνικές τράπεζες διαμηνύουν με τα δικά τους παπαγαλάκια ότι το απεύχονται γιατί η ζημιά που θα προκύψει γι’ αυτές (10 δις την υπολογίζουν) τις οδηγεί στη χρεοκοπία, δηλ. την ενδεχόμενη κρατικοποίηση και δεν θέλουν αν συμμετάσχουν. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τελευταίες συγκυβερνήσεις έχουν συμπεριλάβει διατάξεις στα φορολογικά  νομοσχέδια και εκπίπτουν των φόρων οι ζημιές από τα «κουρέματα». Οι ιδιώτες; Αυτοί είναι προφανές ότι παρακολουθούν τις κινήσεις των τραπεζιτών. Οι ξένοι που κατέχουν το 60% των ομολόγων;

Ποιοι από όλους αυτούς θα προσέλθουν εθελοντικά στο κούρεμα δηλ. την επαναγορά που θα τους καλέσει το υπουργείο οικονομικών;

Απομένουν τα χιλιολεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων οι διορισμένες διοικήσεις θα υπακούσουν στη πρόσκληση-διαταγή της κυβέρνησης. Θα προσέλθουν και θα καταρρεύσουν!!!  Είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Με το προηγούμενο «κούρεμα» των 200 δις και το «κέρδος» των 100 δις που προέκυψε ρημάχτηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μειώθηκαν οι συντάξεις, κατακρεουργήθηκαν τα εφάπαξ  εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων. Με το νέο που έρχεται η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Οι εκβιασμοί  και οι απειλές που θα ασκηθούν μέσω των ΜΜΕ στο επόμενο διάστημα θα κορυφωθούν. Ή θα πετύχει η επαναγορά ή το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν θα μας δώσουν τη δόση στις 16/12 και θα χρεοκοπήσουμε. Έχουν πείρα στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφαρμόζουν το δόγμα του σοκ. Ξέρουν με μαθηματική ακρίβεια ότι όλος ο σχεδιασμός είναι μια μεγάλη απάτη. Τρέχουν να προλάβουν. Επιδιώκουν να αρπάξουν όσα μπορέσουν ακόμη.

Εάν η συγκυβέρνηση των υποτελών καλέσει ή υποχρεώσει τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετάσχουν στο νέο κούρεμα (επαναγορά χρέους) οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά και άμεσα. Να τους κόψουμε το δρόμο!

Όσοι μας παρακολουθούν οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Βρισκόμαστε προ των πυλών της κολάσεως. Μοναδική διέξοδος είναι η απαγκίστρωση μας από ιδεοληψίες, λογικές ανάθεσης, ωχαδερφισμό και ατομικισμό και  η οργανωμένη μας αντίσταση με στόχο της ανατροπή τους. Καθαρές κουβέντες,  καθαρές προτάσεις. Ή με το λαό ή με το ευρώ.

denplirono

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ με τα λεφτά των συντάξεων;;;"

Leave a reply