[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ψηφοφορία ορόσημο για τους Παλαιστίνιους στον ΟΗΕ
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μία μεγάλη διπλωματική νίκη αναμένεται να επιτύχουν σήμερα, Πέμπτη, οι Παλαιστίνιοι στον ΟΗΕ αφού, όπως όλα δείχνουν, το αίτημά τους για αναβάθμιση του καθεστώτος τους σε κράτος με ιδιότητα παρατηρητή, θα εγκριθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελλάδα όπως και η Γαλλία, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Δανία , η Αυστρία , η Ισλανδία και η Ελβετία πρόκειται να στηρίξουν το παλαιστινιακό αίτημα. Την ίδια ώρα, η Γερμανία , που αρχικά θα έλεγε όχι, αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία, η Βρετανία θέτει όρους ειδάλλως θα ακολουθήσει το δρόμο της αποχής, ενώ το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ολλανδία θα το καταψηφίζουν.

Το Βερολίνο διευκρινίζει ότι συμμερίζεται τον στόχο δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους ..αλλά τα αποφασιστικά βήματα προς αυτό μπορούν να είναι μόνο αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων.

Τους Παλαιστίνιους αναμένεται να στηρίξουν επίσης η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία.

Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ορόσημα στον αγώνα για ένα ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων. Για την έγκριση του παλαιστινιακού αιτήματος απαιτείται απλή πλειοψηφία σε σύνολο 193 κρατών μελών της Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση της αναβάθμισης από το καθεστώς του παρατηρητή σε κράτος με ιδιότητα παρατηρητή.

Με την αναβάθμιση του διπλωματικού καθεστώτος θα δοθεί το πράσινο φως για την συμμετοχή των παλαιστινίων σε συζητήσεις ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών και το κυριότερο θα ενισχύσει τις πιθανότητές τους να ενταχθούν και σε άλλους οργανισμούς που συνδέονται με τον ΟΗΕ καθώς και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπου και θα μπορούσαν να στραφούν κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για το καθεστώς των Παλαιστινίων με την έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, στον ΟΗΕ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ψηφοφορία ορόσημο για τους Παλαιστίνιους στον ΟΗΕ"

Leave a reply