[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Φυλακές αντί του Γκουαντάναμο
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Υπάρχουν φυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν αυτή του Γκουάντάναμο στην Κούβα, την οποία ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε το 2009 ότι θα κλείσει, δήλωσε γερουσιαστής των Δημοκρατικών, επισημαίνοντας γνωρίζει στοιχεία από έκθεση του Κογκρέσου.

"Υπάρχουν φυλακές στις ΗΠΑ που μπορούν να δεχτούν τους 166 κρατούμενους του Γκουαντάναμο...υπό τις ίδιες συνθήκες ασφαλείας όπως το Γκουαντάναμο", τόνισε η Ντιάν Φενστάιν, πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακοτρείο, η έκθεση αποδεικνύει πως "αν υπάρχει πολιτική βούληση, θα μπορέσουμε τελικά να κλείσουμε το Γκουαντάναμο, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια", πρόσθεσε η γερουσιαστής.

Η Φενστάιν υπενθύμισε πως στις ΗΠΑ κρατούνται 373 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία σε 98 διαφορετικά σωφρονιστικά ίδρυμα, "χωρίς να έχει υπάρξει πρόβλημα στην ασφάλεια". Το Γκουντάναμο στο οποίο κρατούνται μόνο όσοι εμπλέκονται στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, κοστίζει περισσότερα από 114 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν πρόσφατα από τον Μπαράκ Ομπάμα να τηρήσει την υπόσχεσή του και να κλείσει τη φυλακή του Γκουντάναμο, καταγγέλλοντας τους νόμους που επιτρέπουν την επ'αόριστον κράσηση χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και τη χρήση στρατιωτικής βίας.


Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Φυλακές αντί του Γκουαντάναμο"

Leave a reply