[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση - Αναβρασμός στα κομματικά επιτελεία
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Επί ποδός βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία των κυβερνητικών εταίρων καθώς οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες για την κυβερνητική συνοχή με αιχμή το αποτέλεσμα των δύο καθοριστικών ψηφοφοριών, την Τετάρτη για τo πολυνομοσχέδιο των μέτρων και την ερχόμενη (11/11) Κυριακή για τον προϋπολογισμό.

Αλλεπάλληλες είναι οι επαφές και οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο πρωθυπουργός παραμένει σε ανοιχτή γραμμή με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου να βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή η χρυσή τομή με τη ΔΗΜΑΡ, ώστε το πακέτο μέτρων να ψηφιστεί με τις λιγότερες απώλειες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας ερωτηθείς «εάν η Δημοκρατική Αριστερά δεν ψηφίσει, θα σημαίνει ότι δεν στηρίζει και την κυβέρνηση;» ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει: «Δεν τα γνωρίζω αυτά. Θα φανεί.»

Στις 11:30 τo πρωί της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με στόχο να ενισχυθεί η συνοχή της και να αποφευχθούν τυχόν διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η συντεταγμένη εικόνα της γαλάζιας ΚΟ στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις αποτελεί σαφές δείγμα ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα για τα νέα μέτρα, τουλάχιστον από τους 127 βουλευτές της ΝΔ.



Η ΔΗΜΑΡ, επιμένει στην ένστασή για τα εργασιακά υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, παραπέμποντας και στις δηλώσεις που κάνουν οι Ευρωπαίοι τις τελευταίες ημέρες.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποκλείει την αποχή από την ψηφοφορία και προσανατολίζεται να εισηγηθεί στην ΚΕ οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν "παρών", καθώς έτσι θα έστελναν ένα διπλό μήνυμα, ότι από τη μία δεν μπορούν να ψηφίζουν τις εργασιακές αλλαγές και από την άλλη ότι εκφράζουν και στήριξη στην κυβέρνηση με την οποία έχουν συμφωνήσει στα δημοσιονομικά μέτρα.

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα ληφθούν τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφού θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πιο εκρηκτική είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ, τις αποχωρήσεις στελεχών και την ανεξαρτητοποίηση του Μ.Κασσή, δύο βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ άλλοι τέσσερις δεν δίνουν σημάδια βεβαιότητας για την στάση που θα κρατήσουν.

Ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με σκληρές εκφράσεις εναντίον των στελεχών που ασκούν κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μιλώντας στο Mega εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ξεκαθαρίζοντας πως για τον ίδιο προοδευτικό είναι ότι είναι φιλοευρωπαϊκό.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση - Αναβρασμός στα κομματικά επιτελεία"

Leave a reply