[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυτοκτόνησε ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών


Ο επικεφαλής της αποστολής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ενώ σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτοκτόνησε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Το NATO έχει την έδρα του στη βελγική πρωτεύουσα. Η Σερβία δεν είναι μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά εκπροσωπείται σ' αυτήν από το 2010.

Μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου ανέφεραν πως ο πρεσβευτής, ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς, 52 ετών, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα κτίριο στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αυτοκτόνησε μπροστά στον σέρβο υφυπουργό Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς. Ο πρεσβευτής ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στον ιστότοπό του πως ο Μιλίνκοβιτς "έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στις 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες", χωρίς να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, ο Γιαν φαν ντερ Κράισε, επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης αφού έπεσε "πολλούς ορόφους" από ένα πολυώροφο κτίριο στάθμευσης.

Ο Φαν ντερ Κράισε δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος.

"Η πυροσβεστική υπηρεσία μας και γιατροί έσπευσαν αμέσως εκεί... Φαίνεται πως δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν το πρόσωπο αυτό", πρόσθεσε.

Ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς ήταν έμπειρος διπλωμάτης με μακροχρόνια θητεία σε διεθνείς οργανισμούς. Το 2009 τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ ενώ από το 2004 ήταν ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας -Μαυροβουνίου στην έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ. Το τίτλο του πρέσβη έλαβε το 2000.


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυτοκτόνησε ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ"

Leave a reply