[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο στρατός απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Δαμασκό
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των περιχώρων της πρωτεύουσας


Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα απέκλεισαν σήμερα όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Δαμασκό, αφού οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου του στρατού σε πολλά σημεία της πόλης, όπως δήλωσαν ακτιβιστές.

Εξάλλου σήμερα ο τακτικός στρατός βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας, ενώ συγκρούσεις μαίνονταν στη διάρκεια της νύχτας στην επαρχία της Δαμασκού, που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών. «Περίπου 13 σημεία ελέγχου του στρατού στις εισόδους της πρωτεύουσας Δαμασκού έγιναν στόχος επιθέσεων.

 Αυτό οδήγησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να κλείσουν όλες τις περιοχές, κυρίως αυτές που οδηγούν στα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια προάστια της πρωτεύουσας», δήλωσε ο Χάιταμ αλ Αμπντουλά, σύρος ακτιβιστής με έδρα τη Δαμασκό. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκαν στην πόλη Γιάμπρουντ (7 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού) συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των εξεγερμένων, καθώς και βομβαρδισμοί».

Τα ξημερώματα επαναλήφθηκαν οι βομβαρδισμοί εναντίον των νότιων συνοικιών της συριακής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, οι οποίες έκαναν λόγο για συγκρούσεις στη συνοικία Κάνταμ και στη νότια κεντρική οδική αρτηρία της Δαμασκού. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν από την πλευρά τους ότι ο στρατός εξακολουθεί «να εκδιώχνει τους τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νούσρα, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς και καταστρέφοντας τα κρησφύγετα τους» σε πολλές περιοχές της Συρίας, κυρίως στην αλ Χουσαϊνίγε, κοντά στην οδική αρτηρία που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο στρατός απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Δαμασκό"

Leave a reply