[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αίγυπτος: Σε κλοιό διαδηλωτών και πάλι το Προεδρικό Μέγαρο
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε το βράδυ έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο και έσπασαν το οδόφραγμα που είχε στηθεί γύρω από το συγκρότημα, ενώ ορισμένοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε στρατιωτικά άρματα, στα οποία ύψωσαν σημαίες Από την Πέμπτη το κτίριο φυλάσσεται και από άρματα μάχης, μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις οποίες επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Οι διαδηλωτές έκοψαν τα σύρματα και εκατοντάδες από αυτούς έφτασαν μέχρι τον εξωτερικό τοίχο του προεδρικού μεγάρου. Ορισμένοι φιλούσαν τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, φωνάζοντας ρυθμικά "Ειρηνικά, ειρηνικά".

Στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς είχαν αναπτυχθεί στην κεντρική είσοδο για να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους να διεισδύσουν μέσα στο κτίριο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι φέρεται να έκανε άλλο ένα βήμα πίσω, στην προσπάθεια να μπορέσει να εκτονώσει την ένταση που δημιούργησε η απόφασή του να διευρεύνει τις εξουσίες του.

Θα μπορούσε να συμφωνήσει να αναβάλει το δημοψήφισμα για το σχέδιο του Συντάγματος που έχει διχάσει τη χώρα, αν λάβει τη διαβεβαίωση ότι η καθυστέρηση δεν θα καταστήσει το κείμενο του χωρίς ισχύ και εγκυρότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκ μέρους του Μόρσι, ο αντιπρόεδρος Μαχμούντ Μέκι.

Ο Μόρσι είναι έτοιμος να εξετάσει την αναβολή του δημοψηφίσματος εάν η αντιπολίτευση εγγυηθεί ότι δεν θα αμφισβητήσει τη διαβούλευση που θα γίνει για τους λόγους για τους οποίους η ψηφοφορία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το νόμο, δύο εβδομάδες μετά την υποβολή του κειμένου του Συντάγματος στον αρχηγό του κράτους, εξήγησε ο Μέκι.

Η εκλογική επιτροπή της Αιγύπτου ανέβαλε την έναρξη της ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα για τους Αιγυπτίους που ζουν στο εξωτερικό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι Αιγύπτιοι του Εξωτερικού θα αρχίσουν την ψηφοφορία την Τετάρτη, αντί για το Σάββατο όπως είχε ήδη προγραμματιστεί, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο οργανώνει τη διαδικασία. Η επιτροπή δεν ανέφερε πάντως εάν αυτό θα επηρεάσει την ημερομηνία του δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο, που έχει καθοριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου..


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αίγυπτος: Σε κλοιό διαδηλωτών και πάλι το Προεδρικό Μέγαρο"

Leave a reply