[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ και η δικαίωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Αξίζει να θυμηθούμε τι υποστήριζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν είχε κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής  για τη λίστα Λαγκάρντ.


«Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

Από τις εξελίξεις βγαίνει δικαιωμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν χαρίστηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση με αφορμή τις υπόνοιες που είχε διατυπώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κάποιον ή κάποιους καλύπτει όταν δεν λέει σε ποιον παρέδωσε για αρχειοθέτηση τη λίστα στο γραφείο του.

Από τα πυρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν είχε ξεφύγει ούτε ο πρόεδρο της επιτροπής Τάσος Νεράτζης.

Ο διάλογος που δημοσιοποιήθηκε τότε ήταν αποκαλυπτικός:

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μη μου αποδίδετε πως με πρόθεση προσπάθησα να καλύψω κόσμο. Όταν μπήκα στην πολιτική ήμουν πετυχημένος επιχειρηματίας. Σήμερα είμαι εκτός πολιτικής, εκτός Βουλής και βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που βρέθηκα όταν μπήκα στην πολιτική. Εγώ δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν μετέχω σε off shore εταιρείες, δεν έχω καν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες παρά μόνο δάνεια. Δεν δέχομαι ότι καλύπτω κανέναν…

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πείτε σε ποιον δώσατε το cd και αφήστε τους αφορισμούς. (Παρέμβαση του  Προέδρου Επιτροπής Τ. Νεράτζη, ζητά από κ. Κωνσταντοπούλου να μη διακόπτει)

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Σε σχέση με άλλα στοιχεία η σημασία που δίνεται σε αυτή τη λίστα είναι υπερβολική. Υπάρχουν πιο σημαντικές πηγές στοιχείων για καταθέτες εξωτερικού, π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδας που μπορούν να οδηγήσουν σε έσοδα  2,5 – 3 δις ευρώ (από φορολόγηση). Η αίσθηση που προσπαθείτε να δώσετε ότι δεν με βολεύει, ότι προσπαθώ να κρύψω κάτι, να καλύψω κάποιον είναι λάθος και παραπλανητική. (Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε εκ νέου να τον διακόψει προκαλώντας την αντίδραση του Τ. Νεράτζη.)

Ζ.Κ.:  «Εδώ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και ώρα θα λέτε να δείξουμε κατανόηση…! Προστατέψτε τον κ. Πρόεδρε, όπως και τον κ. Βενιζέλο για να καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έγινε αντίγραφο για λόγους ασφάλειας. Δόθηκε το πρωτότυπο για αρχειοθέτηση στο γραφείο μου.

Ζ.Κ. Σε ποιον;

ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Μη διακόπτετε…

Ζ.Κ.: Να καταγραφεί πως ο κ. Νεράτζης δεν θέλει να καταγραφεί. Συντηρείτε τη συσκότιση. Συντηρήστε την κι άλλο για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται.

Τ. ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Δεν με ενδιαφέρουν οι παρεκτροπές σας. Έχω καταλάβει το λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό. Μην υποβιβάζετε τη συζήτηση.

Ζ.Κ.: Περισσότερο από εσάς είναι αδύνατο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκ του αποτελέσματος κατέγραψε μια πολιτική νίκη με τη θαρραλέα στάση της. 

Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ και η δικαίωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου"

Leave a reply