[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό - Πιθανές οι βελτιώσεις
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση κάτω από δύσκολες συνθήκες θα έχει την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο πρωθυπουργικό γραφείο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη μαραθώνια σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Σε μεγάλο βαθμό, η σύσκεψη προκλήθηκε από τις αντιδράσεις των κομμάτων, την κριτική και τις διαμαρτυρίες πολιτών στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει συντελεστή φορολόγησης 45% για τα εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ. 

Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρωθυπουργός ο οποίος κάλεσε τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι λεπτομέρειες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αναμένεται να συζητηθούν την Τετάρτη σε συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα. Το φορολογικό θα συζητηθεί και σε συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αύριο ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει αντικείμενο και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι αν παραμείνουν οι ρυθμίσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες ενώ την διαφωνία τους είχαν εκφράσει δημοσίως και παρασκηνιακά και βουλευτές της ΝΔ.

Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος έλεγε: «Το πολιτικό κόστος και από τις δύο επίμαχες ρυθμίσεις είναι εξαιρετικά μεγάλο, μοιάζει η κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά την επιτυχία του Γιουρογκρούπ να θέλει να αυτοκτονήσει. Ειδικά το θέμα της φορολόγησης των τέκνων έχει ευρύτερη διάσταση σε μία κοινωνία που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας».

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για επικοινωνιακό ατόπημα. Πάντως μετά την διάσταση που πήρε το ζήτημα στην κοινωνία και στα Μέσα Ενημέρωσης το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι το νομοσχέδιο είναι στο στάδιο της κατάρτισης και οι φήμες που κυκλοφορούν δεν ισχύουν. Τίθεται έτσι ένα θέμα ευθυνών του οικονομικού επιτελείου από το οποίο προήλθαν και οι σχετικές πληροφορίες. Καθώς το νομοσχέδιο και τα έσοδα από την αύξηση των φόρων αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των εταίρων θεωρείται βέβαιο ότι θα αναζητηθούν μέτρα που να αναπληρώνουν την απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων.

Σε ένα άλλο πεδίο η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η διαδικασία της επαναγοράς μέρους του ελληνικού χρέους που ξεκίνησε επισήμως χθες θα τελεσφορήσει εντός της προβλεπόμενης διαδικασίας και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης της οποία αποτελεί προϋπόθεση.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό - Πιθανές οι βελτιώσεις"

Leave a reply