[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οικογενειακό επίδομα… ελάτε τον Ιούλιο
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μετά την έλευση έξι μηνών, τέλος Ιουνίου δηλαδή, θα λάβουν οι δικαιούχοι από τον ΟΓΑ τα μειωμένα και με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια οικογενειακά επιδόματα που δικαιούνται, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν χθες τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων είναι ο ΟΓΑ και τα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ταμείου. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Οι αιτήσεις γίνονται στο Taxisnet, ενώ τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στα εξουσιοδοτημένα όργανα του ΟΓΑ.

Ωστόσο, η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας η καταβολή θα καθυστερήσει, καθώς είναι απαραίτητο να υποβληθούν πρώτα οι φορολογικές δηλώσεις.

Έτσι οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος που έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ θα το πάρουν στα τέλη Ιουνίου και για τα δύο τρίμηνα.

Η παροχή που δίνεται στην οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και το ύψος του ορίζεται σε:

- 40 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα εξαρτώμενο τέκνο

- 80 ευρώ το μήνα για οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα

- 130 ευρώ το μήνα για οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα

- 180 ευρώ το μήνα για οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

- Για οικογένειες με άνω των τεσσάρων εξαρτώμενα τέκνα, το μηνιαίο επίδομα ισούται με 180 ευρώ συν 60 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τετάρτου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των επιδομάτων θα αναστέλλεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, προκειμένου να ελεγχθεί το εισόδημα που θα δηλωθεί το έτος αυτό. Το επίδομα επαναχορηγείται από την ημερομηνία αναστολής, αφού διαπιστωθεί μη υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου εισοδήματος.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οικογενειακό επίδομα… ελάτε τον Ιούλιο "

Leave a reply