[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Ναρκωτικά, ρατσισμός, στημένα και... κατάθλιψη»
Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα του περιοδικού "Four-Four-Two" για το αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως προκύπτει από έρευνα! 



Μπορεί για τους περισσότερους να είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
Μπορεί κάθε ποδοσφαιριστής να έχει όνειρο να παίξει κάποια στιγμή της καριέρας του εκεί.
Μπορεί να είναι γκλαμουράτο και συναρπαστικό, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη.
Μπορεί όλα τα παραπάνω να ισχύουν, αλλά ό,τι λάμπει, δεν είναι απαραίτητα χρυσός.
Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα που έκανε το περιοδικό "Four-Four-Two" για τo αγγλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο αγωνίζονται και αρκετοί άσοι που αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία και την ζουν από μέσα.



Στην έρευνα πήραν μέρος 100 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και 11 μεγάλοι άσοι της Πρέμιερ Λιγκ και ο ρατσισμός, η ομοφοβία, τα αναβολικά, τα ναρκωτικά και τα στημένα παιχνίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι με... αυξητικές τάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το 1/4 δήλωσε πως έχει υπάρξει θύμα ρατσιστικών σχολίων, ενώ οι μισοί συμφωνούν πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως κοκαϊνη.

Παράλληλα, το 14% παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν ακόμη στημένα παιχνίδια, ενώ το 25% δήλωσε πως αν ένας ποδοσφαιριστής είναι ομοφυλόφιλος, θα πρέπει να απομονώνεται.

«Με έχουν βρίσει ρατσιστικά πολλές φορές κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν με ενοχλεί; Φυσικά και με ενοχλεί, απλώς λυπάμαι για την άγνοια του συναδέλφου μου», δήλωσε αμυντικός της League 2, ενώ παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ είπε για τη χρήση ναρκωτικών.

«Είναι διαδεδομένη. Αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, αντικατοπτρίζεται στον αθλητισμό. Το πρόβλημα που υπάρχει, αυτό αποδεικνύει».

Για τα στημένα παιχνίδια, παίκτης της League 2 είπε: «Φυσικά και υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστές που με καλούν και μου ζητάν να ποντάρω σε συγκεκριμένα παιχνίδια, κυρίως προς το τέλος της σεζόν. Δεν έχω ενδώσει αλλά γνωρίζει καλά τι συμβαίνει».

Άλλα ευρήματα της έρευνας φανερώνουν πως το 70% πιστεύει πως είναι αποδεκτή η «βουτιά» για πέναλτι, το 25% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούν την φήμη τους για να εντυπωσιάζουν τις γυναίκες, ενώ το 43% θεωρεί ότι αγωνίζεται μεγάλος αριθμός ξένων παικτών στην Αγγλία. Τέλος, το 78% πιστεύει πως η κατάθλιψη κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο!




Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Ναρκωτικά, ρατσισμός, στημένα και... κατάθλιψη»"

Leave a reply