[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Όλα τα ακίνητα στο σύστημα αντικειμενικών αξιών
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα, μέσα στο 2013, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Ο Γ. Μαυραγάνης. 



Αναφερόμενος στο αν θα υπάρξουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες το Μάρτιο, διευκρινίζει  ότι για να εφαρμοσθεί αυτόματος μηχανισμός αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να ενταχθούν όλες τις περιοχές.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι όλα τα ακίνητα θα έχουν μια αντικειμενική τιμή πάνω στην οποία θα γίνονται όλες οι αγοραπωλησίες και γενικότερα οι μεταβιβάσεις ή η επιβολή φόρων. Φυσικά, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για κάποια αγροτεμάχια, αλλά πάντως, θα προκύψει μεγάλη επιβάρυνση για τη συντριπτική πλειοψηφία της ακίνητης περιουσίας.

Πλέον, και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μέχρι σήμερα «ξέφευγαν» από το χαράτσι στα ακίνητα, θα πληρώνουν κάθε χρόνο τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Όλα τα ακίνητα στο σύστημα αντικειμενικών αξιών"

Leave a reply